LUKAŠENKO PORUČIO! Ukrajina ne sme da preti Rusiji!

Autor:

Svet

21.07.2022

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da završetak sukoba u Ukrajini zavisi od Kijeva koji treba da vodi pregovore sa Moskvom

LUKAŠENKO PORUČIO! Ukrajina ne sme da preti Rusiji!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko otvoreno o planovima za Ukrajinu

Sve zavisi od Ukrajine, ono što je interesantno u ovom trenutku je to što se vojna dejstva sada mogu završiti pod povoljnijim uslovima za Ukrajinu. Oni treba da sednu za pregovarački sto i da se obavežu da nikada neće pretiti Rusiji - rekao je beloruski lider u intervjuu za agenciju Frans pres.

Lukašenko smatra da Ukrajina, Zapad i Rusija treba da se dogovore oko završetka sukoba u Ukrajini kako bi se izbegao nuklearni rat.

Treba da se zaustavimo, da postignemo sporazum, da stavimo tačku na ovu zbrku, operaciju i rat u Ukrajini. Hajde da stanemo, a onda da rešimo kako dalje da se živi. Nema potrebe da se ide dalje. Dalje je bezdan nuklearnog rata - rekao je beloruski predsednik.

Takođe je dodao da Ukrajina treba da se pomiri sa tim da je izgubila regione na istoku i jugu zemlje koji su prešli pod kontrolu Rusije, prenosi Frans pres.

Po mišljenju Lukašenka, već je kasno da se razgovara o tom pitanju.

O tome se više ne razgovara, o tome je moglo da se priča u februaru, martu - rekao je beloruski lider.

On je istovremeno upozorio da Rusija još uvek nije upotrebila u Ukrajini sve snage koje bi mogla.

Lukašenko je podsetio da je Zapad izazvao sukob u Ukrajini.

Videli ste razloge za ovaj rat – da Rusija nije preduhitrila NATO, vi (zapadne zemlje) biste se organizovali i izveli napad na nju. Vi ste njegov osnovni uzrok i vi nastavljate sa ovim ratom - rekao je Lukašenko u intervjuu za Frans pres.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading