TUŽNA ISPOVEST PRVE DAME UKRAJINE: Sin mi je ranije išao na folklor, danas ga zanima samo oružje!

Autor:

Svet

21.07.2022

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva dama Ukrajine Olena Zelenski ispričala je da sukob u Ukrajini utiče na njenu porodicu, a najviše na njenog sina. Supruga ukrajinskog predsednika kaže da njihov sin gubi interesovanje za hobije koje je ranije imao i sve više želi da jednog dana postane vojnik.

TUŽNA ISPOVEST PRVE DAME UKRAJINE: Sin mi je ranije išao na folklor, danas ga zanima samo oružje!

Foto: Instagram/Olena Zelenska

U ekskluzivnom intervjuu za NBC News kaže da ne može da natera svog devetogodišnjeg sina da se bavi umetnošću i humanističkim naukama.

- Pre rata moj sin je išao na folklor, svirao je klavir, učio je engleski i išao je na sport - kaže Olena.

Prva dama Ukrajine kaže da se sada situacija promenila i da njen sin jednino želi da pohađa borilačke veštine i uči da rukuje oružjem.

Olena se juče obratila članovima američkog Kongresa, koje je molila da pruže veću pomoć Ukrajini koja se, kako je rekla, već pet meseci bori protiv Rusije, poručivši da bi oružje moglo da pomogne da se osigura "zajednička, velika pobeda", piše Telegraf.rs.

Foto: Tanjug/AP

Olena Zelenska i Volodimir Zelenski

- Potpuno smo slomljeni kada rat uništava naš svet. Desetine hiljada takvih svetova uništava se u Ukrajini - rekla je između ostalog Olena Zelenski tokom svog 15-minutnog emotivnog govora na ukrajinskom jeziku pred američkim kongresmenima, članovima Predstavničkog doma i Senata.

Supruga ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, prikazala je video snimke ubijene ili ranjene dece, među kojima je i trogodišnji dečak koji u Nemačkoj uči kako da koristi protetičke udove.

- Koliko će još porodica poput ove rat uništiti? Ovo su ruske ''igre gladi'' i zato tražim oružje, koje se neće koristiti da se vodi rat na nečijoj tuđoj zemlji, već da se zaštite domovi i pravo na život u njima. Odgovor je ovde, u Vašingtonu - poručila je Olena.

Podsetimo, SAD su od početka rata u Ukrajini izdvojile 8 milijardi dolara za pomoć Ukrajini, od toga 2,2 milijarde dolara prošlog meseca, saopštila je administracija predsednika Džozefa Bajdena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading