KIJEV NAJAVLJUJE PREOKRET, ODJEKNULE REČI SARADNIKA ZELENSKOG: Spremamo neprijatna iznanađenja za Rusiju!

Autor:

Svet

21.07.2022

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef kancelarije Volodimira Zelenskog Andrij Jermak rekao je danas da Ukrajina namerava da preokrene tok sukoba pre zime i najavio "mnoga iznenađenja".

KIJEV NAJAVLJUJE PREOKRET, ODJEKNULE REČI SARADNIKA ZELENSKOG: Spremamo neprijatna iznanađenja za Rusiju!

Foto: Tanjug/AP

- Sada je važno sprečiti Ruse da nas na zimu uvuku u rat. Mnogo zavisi od obučenosti naših vojnika. Preokrećemo tok ovog rata. Uskoro će biti mnogo iznenađenja - napisao je Jermak na svom kanalu na Telegramu.

Kako navodi agencija RIA novosti, Kijev je više puta najavljivao "neprijatna iznenađenja za Rusku Federaciju".

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Jermak je o takvim iznenađenjima govorio početkom juna, nakon telefonskog razgovora sa savetnikom američkog predsednika Džozefa Bajdena o novom paketu vojne pomoći.

Početkom jula predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je posle sastanka sa holandskim premijerom Markom Ruteom pomoć te zemlje označio kao „neprijatno iznenađenje za Rusiju".

Ranije ovog meseca portparol Glavne obaveštajne uprave ukrajinskog ministarstva odbrane Vadim Skibicki rekao je da bi Kijev mogao da upotrebi američke rakete za udar na Krim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading