RUSKI TENK U PLAMENU, PRESUDILA MU AMERIČKA RAKETA! U Kijevu ne kriju oduševljenje: POSAO DOBRO OBAVLJEN! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.07.2022

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska vojska uništila je ruski tenk raketom ispaljenom iz protivoklopnog bacača "Džavelin" koju je Kijev dobio od Vašingtona.

RUSKI TENK U PLAMENU, PRESUDILA MU AMERIČKA RAKETA! U Kijevu ne kriju oduševljenje: POSAO DOBRO OBAVLJEN! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak uništenja ruskog tenka na nepoznatoj lokaciji raketom ispaljenom iz američkog protivoklopnog bacača "Džavelin".

Reč je o ubojitom oružju dizajniranom po sistemu "ispali i zaboravi", koji koristi tehnologiju traženja toplote pri pronalasku mete, a mnogi analitičari smatraju da je ovo ubojito oružje bilo presudan faktor za dalje napredovanje ruskih trupa ka zapadnom delu Ukrajine.

Na snimku koji se proširio društvenim mrežama nakon što su ga objavili i vodeći mejnstrim mediji na Zapadu, jasno se vidi kako projektil dolazi sa leve strane.

U sledećem trenutku tenk završava u plamenu, a drugi tenk se udaljava sa lica mesta.

- Američki "Džavelin" uništio ruski tenk. Posao dobro obavljen - stoji u objavi ukrajinskog Ministarstva odbrane na Tviteru.

 

Podsetimo, prema podacima kojima barata zvanični Kijev, od početka invazije 24. februara do sada je uništeno oko 1.700 ruskih tenkova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading