ŠOK U IRANU, PUTINU RUKA VISILA KAO KLATNO, svi zaprepašćeno gledali njegov izlazak iz aviona! Britanci tvrde: Sve je lošije! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

19.07.2022

15:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak koji je nastao prilikom izlaska Vladimira Putina iz aviona u Teheranu ponovo je podstakao brojne teorije o njegovom zdravstvenom stanju.

ŠOK U IRANU, PUTINU RUKA VISILA KAO KLATNO, svi zaprepašćeno gledali njegov izlazak iz aviona! Britanci tvrde: Sve je lošije! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i Ebrahim Raisi

Britanski tabloid San podelio je snimak koji je najpre objavio ruski portal RT, a na kom se navodno vidi kako je šef Kremlja Vladimir Putin sve lošijeg zdravlja i kako mu navodno prilikom izlaska iz predsedničkog aviona na aerodromu u iranskoj prestonici Teheranu visi ruka. 

Kako navodi engleski medij, sa rukom koja kao da je potpuno oduzeta šef Kremlja je išao crvenim tepihom kako bi se sastao s iranskim vrhovnim verskim vođom Alijem Hamneijem, a zatim i sa predsednikom te islamske države, Ebrahimom Reisijem. Tom prilikom je navodno čak pomalo i šepao. 

- Sa opuštenom desnom rukom pored sebe poput klatna, Putin (69) je viđen kako šepa po dugačkom crvenom tepihu razvučenom za diktatora na prestoničkom aerodromu Mehrabad. Ruski predsednik je desnoruk, ali postoje spekulacije da može podjednako dobro da koristi obe ruke, budući da nosi sat na desnoj. Kratko je mahnuo okupljenoj gomili pre nego što je ušao u svoj predsednički konvoj za grad. Putin, za kog se priča da ima Parkinsonovu bolest ili terminalni rak, i tvrdolinijaški islamistički tiranin Hamnei su spremni da razgovaraju o ratnim planovima i razmeni oružja u svojoj koordinisanoj kampanji protiv Zapada - piše San. 

Taj list podseća kako je po sredi prvo Putinovo putovanje van granica bivšeg Sovjetskog Saveza otkad je 24. februara ove godine pokrenuo invaziju na susednu Ukrajinu.

 

 

Na snimku se navodno vidi kako Putin silazi niz stepenice aviona, ali pritom mu se desna ruka nimalo ne pomera, dok leva ide napred-nazad, što je uobičajeno prilikom hodanja i održavanja balansa. 

I dok su se u britanskim medijima razvile mnogobrojne teorije da je to još jedan u nizu "dokaz" da on nije dobrog zdravlja, pojedini korisnici Tvitera su naveli kako je po sredi samo još jedna "posledica" njegovog života kao KGB agenta. Podsetimo, ranije se spekulisalo da šef Kremlja kruto drži desnu ruku jer je tokom špijunske obuke pripreman tako da neprestano bude spreman da potegne oružje zadenuto na desnom kuku. 

 

 

Inače, Hamnei, zakleti neprijatelj SAD, Velike Britanije i Izraela, jedan je od retkih svetskih lidera koji su još spremni da posluju s Putinom. Najavljeno je i da će se tom dvojcu u razgovorima pridružiti turski lider Redžep Tajip Erdogan. 

Jurij Ušakov, Putinov savetnik za spoljnu politiku, rekao je da je kontakt s Hamneijem veoma važan.

- Po većini pitanja naši stavovi su bliski ili identični - istakao je Ušakov, dok je jedan neimenovani iranski zvaničnik naglasio kako je njegovoj zemlji potreban snažan saveznik, a da je Moskva supersila.

Podsetimo, samit u Teheranu dolazi nekoliko dana nakon što je američki predsednik Džo Bajden posetio Bliski istok po prvi put tokom svog mandata.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Lula

19.07.2022 16:00

Pa kad je tako bistar zar ne vidi da se Bajdenu klati i mozak i noge i ruke i da misli,da ga mama čuva

Vlada

19.07.2022 22:14

Rugala se ruga haha Covjek pokretan i okretan pa ne bi mogao da skine sako Bolje vidite da se nije Bajden uneredio

dragan

20.07.2022 05:22

pa kako se to hoda kad si zdrav... kakve budaletine ! pa covek ide vitalno za svoje godine pravi gospodin. zdrav covek!

Vule

20.07.2022 05:27

Niste primetili da normalno covek funkcionise. Skida sako sa obje ruke bez problema