KIROPRAKTIČAR KOJI JE SLOMIO DEVOJCI VRAT SNIMLJEN KAKO BEŽI IZ ZEMLJE! Uništio je mlad život, a rekao je samo JEDNO posle svega! (FOTO, VIDEO)

Autor: Republika

Svet

19.07.2022

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon jezivog tretmana dvadesetosmogodišnja devojka je doživela moždani, pa tri srčana udara i sada je prikovana za krevet.

KIROPRAKTIČAR KOJI JE SLOMIO DEVOJCI VRAT SNIMLJEN KAKO BEŽI IZ ZEMLJE! Uništio je mlad život, a rekao je samo JEDNO posle svega! (FOTO, VIDEO)

Foto: Facebook, Shutterstock

Kiropraktičar Ti Džej Harfam (42) iz američke države Džordžije, koji je, kako se veruje, tokom jednog od svojih tretmana slomio vrat dvadesetosmogodišnjoj Kejtlin Džensen nakon čega je ona ostala paralizovana i prikovana za krevet, viđen je kako s porodicom beži iz zemlje.  

Njega su uspeli da snime reporteri britanskog Dejli mejla koji su ga pratili do međunarodnog aerodroma Savana-Hilton Hed i shvatili da pokušava da se sa suprugom Dženifer (37) i njihovo troje dece ukrca na let za Flint u Mičigenu. Čovek koji nije ni pozvao porodicu nesrećne unakažene devojke i nije dao bilo kakvo objašnjenje za optužbe da ju je unakazio, imao je da izjavi samo jedno. 

- Nemam komentar. Nemam komentar ni o njoj, niti o bilo kom drugom pacijentu - rekao je kratko Harfam koji je sve vreme rukama krio lice i pokušao da otera novinare. 

 

 

Kejtlin je, podsetimo, hospitalizovana 16. juna nakon tretmana. Lekari su ustanovili da su joj popucale četiri arterije, što je dovelo do moždanog i čak tri srčana udara.  

A da Harfam nije uputio nijednu jedinu reč njenoj porodici, potvrdila je baka nesrećne devojke. 

- Nakon incidenta nam je samo rekao kako se Kejtlin to dogodilo pre njenog tretmana - istakla je Linda Foster (72) i naglasila kako porodica razmatra tužbu. 


Kejtlinina porodica je takođe od tada otkrila da Harfam, kiropraktičar u porodičnoj kiropraktici Ričmond Hil, nije razgovarao sa pacijentkinjom ili njenim rođacima od neuspešne procedure.

- Samo želimo da ljudima pokažemo šta može da im se dogodi i želimo da se brinemo o Kejtlin. Ako se ikada probudi, njen život će biti potpuno drugačiji. Imaće svakodnevne fizikalne terapije i moraćemo da preuredimo kuću jer, kako sada stvari stoje, verovatno više nikad neće moći sama da ide uz stepenice - kroz suze je ispričala Fosterova. 

Kejtlin, inače asistentkinja za naučno istraživanje na Univerzitetu Džordžija, nedavno je diplomirala, a javila se kiropraktičaru nakon što je dobila bol u donjem delu leđa. Njega baka je rekla da je devojka patila od bolova nakon ispita u maju i da je posetila Harfama triput pre incidenta koji ju je ostavio paralizovanom.

- Upravo je diplomirala na fakultetu. Provela je dosta vremena učeći za završne ispite, pa joj je vrat bio ukočen i umoran. Otišla je zbog bolova u donjem delu leđa, ali joj je on radio i vrat. Nikada ranije nije išla kod kiropraktičara - otkrila je baka i dodala kako je devojka imala tri nameštanja donjeg dela leđa i jedno vrata. 

 

 

Harfam je za let u Mičigen bio obučen u crni šorts i sivu majicu, a na ruci je imao narukvicom sa perlama i ispisanim "Isus voli". Dolazi iz porodice kiropraktičara, među kojima je i njegov pokojni deda Teodor. Sada živi u Blaftonu, u Južnoj Karolini, i putuje otprilike 40 minuta do svoje ordinacije u Ričmond Hilu u Džordžiji. U pitanju je maleni grad od 13.000 ljudi u kom Kejtlin živi s majkom Darlin (49) i bratom Kejlebom (20).

Kejtlin je odlazak kod Harfama preporučila porodična prijateljica.

- Ona je znala da Kejtlin ima bolove u leđima i rekla je da ode kod njenog kiropraktičara jer on može da joj pomogne - navela je Fosterova. 

 

 

Inače, kobnog dana je Harfam pozvao Kejtlininu majku i kratko joj rekao kako je njena ćerka imala reakciju na tretman.

- U tom trenutku nije znao šta se dešava. Dok nije stigla u bolnicu, on nije znao da je ona imala krvarenje u mozgu i da je doživela moždani udar. To je dalje dovelo do srčanog udara - istakla je baka. 

Kejtlin je trenutno potpuno paralizovana i može da komunicira samo treptanjem ili podizanjem palca. Pitanje je kako će nadalje izgledati njen oporavak koji će uglavnom zavisiti od stepena oštećenja na mozgu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading