MOSKVA POSLALA UPOZORENJE AMERICI: Bolje sarađujte, niste finansijski sposobni! RAZLOG JE KINA

Autor: Republika

Svet

19.07.2022

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je SAD da je bolje da sarađuju sa Kinom, jer nisu finansijski stabilni.

MOSKVA POSLALA UPOZORENJE AMERICI: Bolje sarađujte, niste finansijski sposobni! RAZLOG JE KINA

Foto: Tanjug/AP/pixabay.com

Kina je, za razliku od Sjedinjenih Američkih Država, kreditno sposobna i može sebi da dozvoli nezavisnu politiku, utemeljenu na odgovornosti i multilateralnosti, izjavila je portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova, komentarišući pretnje SAD Kini zbog eventualne pomoći Rusiji u zaobilaženju sankcija.

Zaharova je uporedila ovu situaciju sa Saudijskom Arabijom. Ona je podsetila da je pre tri godine američki lider Džozef Bajden lično saopštio "da će naterati Kraljevstvo da plati visoku cenu i da će ih pretvoriti u otpadnike".

- A sada sa praznim kanisterom i pruženom rukom otišao je da se pokloni prestolonasledniku Bin Salmanu, koji se pokazao kao državnik i u ime globalne stabilnosti udostojio da primi predsednika ekonomski nesolventne zemlje - navela je ona.

Republika

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

Marija Zaharova

Prema njenim rečima, američka privreda opstaje samo zahvaljujući američkim vojnim bazama tamo gde one postoje i odgovornom ponašanju istinskih nezavisnih država, tamo gde ih nema.

- SAD mnogo godina troše više, nego što proizvode. Dug od 30 biliona dolara nemaju čime da plate. I, svi to znaju. To što Vašington planira i sprovodi državne udare u raznim delovima sveta, o čemu je nedavno tako otvoreno pričao bivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton, ne znači nikakvu finansijsku sposobnost - objasnila je Zaharova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading