USRED KRIZE DOBIO POVEĆANJE PLATE ZA 1.300 EVRA: Za EU birokratiju nema zime - prilagođavaju zarade automatski

Autor:

Svet

19.07.2022

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

San svakog zaposlenog je da dobije automatsko povećanje plate u vreme visoke inflacije, a taj san je stvarnost za oko 60.000 službenika EU, koji će do kraja godine dobiti povećanje najverovatnije u visini od oko 8,5 odsto.

USRED KRIZE DOBIO POVEĆANJE PLATE ZA 1.300 EVRA: Za EU birokratiju nema zime - prilagođavaju zarade automatski

Foto: Tanjug/AP

Nemački dnevnik „Bild” podseća da je 2013. uvedena godišnje, automatsko prilagođavanje plata inflatornim tokovima, a osnova su stope inflacije u Belgiji i Luksemburgu, koje su trenutno na 9,4, odnosno 8,5 odsto.

Prema pisanju „Handelsblata” u Evropskoj komisiji se još uvek raspravlja o visini povećanja plata birokratama EU, javlja Tanjug.

Primera radi jedan EU direktor, koji je na platnom nivou AD 14 trenutno prima 15.590 evra mesečano, a povećanje će mu doneti platu od 16.890 evra, što je rast od 1.300 evra i to usred krize.

Ovo povećanje plata u EU kritikovao je generalni sekretar nemačke CSU Štefan Miler.

„EU je kod plata, očigledno, samoposluga. Nijedan zaposleni u Nemačkoj ne dobija povećanje usled inflacije. To povećanje plata u EU je prezir prema svim zaposlenima u Nemačkoj”, rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading