PANIKA ZBOG AJKULA U NJUJORKU! Napale pet puta za dve nedelje, naređen poseban nadzor! Ovo je razlog njihovog ponašanja!

Autor:

Svet

19.07.2022

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Guvernerka Njujorka naredila je državnim agencijama da pojačaju nadzor na plažama Long Ajlenda, posle pet napada ajkula u prethodne dve nedelje.

PANIKA ZBOG AJKULA U NJUJORKU! Napale pet puta za dve nedelje, naređen poseban nadzor! Ovo je razlog njihovog ponašanja!

Foto: pixabay.com

Iznenadni niz napada ajkula počeo je 30. juna na plaži Džons, ali srećom nijedan od njih nije imao smrtni ishod, navodi Rojters.

- Preduzećemo mere da pojačamo patrole i zaštitimo posetioce plaža od potencijalno opasnih situacija - izjavila je guvernerka Njujorka Keti Hočul.

Ona je zatražila isplatu prekovremenog rada i povećanje broja spasilaca na plažama za 25 posto, rasporedivanje patrolnih camaca, dronova i helikoptera, kao i distribuciju materijala kako bi ljudi na plažama bili upozoreni na opasnost od ajkula.

Prvi napad ajkule zabeležen je 30. juna u blizini plaže Džons, kada je jedan plivač ugrizen za nogu, a potom je 3. jula napadnut spasilac tokom treninga.

Četiri dana kasnije napadnut je drugi spasilac, koji je zadobio lakše povrede skočnog zgloba.

Poslednja dva napada dogodila su se u sredu, kada su ajkule napale jednog surfera i jednog plivača.

Gevin Najlor iz International Shark Attacka je rekao kako se čini da su većinu napada izveli mladi peščani tigrasti morski psi, prenosi Tanjug.

- Mladi su obično manje pronicljivi kada ciljaju plen i manje iskusni. Veći su obično dalje od obale. Ali najbliži razlog je to što morski psi traže hranu - rekao je Najlor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading