IZVORI IZ KREMLJA TVRDE: Na Patruševa pokušan atentat, desna ruka Vladimira Putina hitno primljen u bolnicu

Autor: Republika

Svet

18.07.2022

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na zamenika Vladimira Putina, prema novoj senzacionalnoj tvrdnji, izvršen je pokušaj atentata trovanjem.

IZVORI IZ KREMLJA TVRDE: Na Patruševa pokušan atentat, desna ruka Vladimira Putina hitno primljen u bolnicu

Foto: Tanjug/AP

Nikolaj Patrušev

Nikolaj Patrušev, 71, bivši šef tajne službe FSB i sekretar saveta bezbednosti Kremlja, navodno je hitno prebačen u bolnicu poslednjih dana nakon što se loše osećao.

General SVR, disidentski ruski Telegram kanal koji tvrdi da upravlja bivšim zvaničnikom Kremlja sa unutrašnjim izvorima, rekao je da su rezultati toksikoloških testova otkrili da je Patrušev bio pogođen 'sintetičkim otrovom', ali je na kraju preživeo pokušaj ubistva.

Bivši šef FSB-a se smatra čovekom kome Putin predaje vlast kada je odsutan zbog lečenja, a takođe je i ključni arhitekta rata u Ukrajini.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikolaj Patrušev

Njegov sin Dmitrij, 44, je ruski ministar poljoprivrede i neki stručnjaci ga smatraju mogućim Putinovim naslednikom.

Dolazi nakon što je isti kanal objavio da ruski lider očekuje ćerku sa bivšom olimpijskom gimnastičarkom Alinom Kabaevom, za koju se smatra da je Putinova ljubavnica.

- Nedavno je izvršen atentat na sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaja Patruševa - saopštio je Telegram kanal, pozivajući se na izvore iz Kremlja.

„Informacije kako o samom pokušaju atentata tako io istrazi ovog pokušaja atentata drže se u strogoj tajnosti.

„Poznato je da se Nikolaj Patrušev osećao loše uveče posle posla, skoro odmah nakon što je otišao kući. Obezbeđenje je brzo proradilo, odmah je pozvalo tim lekara kod njega.'

„Posle ukazane pomoći, Patrušev je odveden kući u stabilnom stanju. Rezultati njegove analize su potvrdili da je toksična supstanca sintetički otrov.'

U izveštaju se navodi da je Patrušev „spašen blagovremenom medicinskom negom i, verovatno, nedovoljno visokom koncentracijom otrovne supstance koja je ušla u telo kroz kožu“.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Putinu je o navodnom napadu rečeno tek „kada život Patruševa više nije bio u opasnosti“, tvrdi se.

„Ko stoji iza pokušaja atentata, koji su motivi i kako je uopšte postalo moguće organizovati zaista savršen atentat na predstavnika tako visokog nivoa moći, ostaje da se vidi.“

Kanal je ukazao na sukobe u Putinovom krugu, dodajući: „Ovo je samo početak velike preraspodele u elitama.

„Poznavajući detalje onoga što se dogodilo, možemo sa sigurnošću reći da nije inscenirano.

„Vremenom ćemo objaviti detaljan materijal na temu ovog pokušaja atentata, sa prilično zanimljivim detaljima.“

Kanal nije saopštio kada se navodni napad dogodio.

Patrušev je viđen 5. i 6. jula na istočnim teritorijama Rusije, ali se od tada nije javno pojavljivao sve dok navodno nije prisustvovao televizijskoj video konferenciji ruskih zvaničnika u petak - iako nije bio jasno prikazan.

Republika

Foto: tanjug/AP

Kremlj

Nije bio vidljiv sve dok navodno nije bio na sednici Saveta bezbednosti u petak, iako nije bio jasno prikazan.

Isti kanal je ranije tvrdio da se Putin – oboleo od raka i drugih bolesti – sprema da pokaže naslednika, koji bi mogao da bude Patruševov sin Dmitrij.

Ali nema nezavisne potvrde tvrdnje o trovanju, niti da Putin traži mlađeg Patruševa kao svog naslednika.

Ranija objava generala SVR-a sugerisala je da bi Patrušev u budućnosti mogao da radi u tandemu sa Putinovom ćerkom Katerinom Tikonovom, 35, usred glasina da će uskoro ući u parlament i da će joj biti dodeljena visoka uloga.

U izveštaju se navodi: „Danas je Putin jedini garant stabilnosti sistema, a to, u uslovima rata i kruženja informacija o teškim bolestima predsednika, počinje da izaziva maksimalnu uznemirenost među elitama“, navodi se u izveštaju. pošta.

„U shvatanju uskog kruga ljudi koji imaju pristup predsedničkom uhu, Katerina Tihonova je jedina osoba koja može da deluje kao garant stabilnosti postojanja Putinovog režima, a da nije direktna naslednica.

„Generalno, Putin odobrava takvu poziciju nasledstva kao što je Dmitrij Patrušev kao predsednik i Katerina Tihonova kao gospodarica sistema moći.“

Spekulacije o Putinovim potencijalnim naslednicima dolaze pošto je general SVR takođe izvestio da ruski predsednik očekuje ćerku sa dugogodišnjom ljubavnicom Alinom Kabaevom.

Republika

Foto: www.profimedia.rs/AP/Tanjug/AP

Putin i Alina Kabaeva

Veruje se da 69-godišnji lider Kremlja već ima dva tajna sina sa olimpijskom zlatnom ritmičkom gimnastičarkom, nekada prozvanom „najfleksibilnijom ženom u Rusiji“.

Kabaeva, 39, slikana je trudna 2015. godine, a izveštaj je kasnije tvrdio da je dečak rođen u tajnosti u Švajcarskoj iste godine, prema izvoru povezanom sa akušerom koji je bio na porođaju.

U međuvremenu, drugi sin gimnastičarke rođen je u Moskvi 2019. godine, a isti specijalista je leteo u Rusiju na porođaj, prema istrazi švajcarskih novina Sonntagszeitung.

U izveštaju generala SVR piše: „Već smo izvestili da je Alina Kabaeva, kostanovnica predsednika Rusije, trudna. Juče se saznao pol nerođenog deteta – devojčica je.'

Međutim, rečeno je da ruski tiranin nije bio impresioniran – u istom izveštaju se tvrdilo da je Putin, kada je saopštena ta vest, progunđao: „Imam dovoljno dece i već odavno imam dovoljno ćerki“.

Putin, koji će ove godine napuniti 70 godina, negirao je vezu sa Kabaevom od 2007. On je sakrio svoju navodnu tajnu porodicu od glasača i nije bio prisutan na rođenju nijednog od njenih dece.

(Republika/Dailymail)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading