ŠOJGU IZDAO NAREĐENJE RUSKOJ VOJSCI: Ovo je prioritet za Donbas

Autor:

Svet

18.07.2022

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu prema pisanju Rojtersa dao je instrukcije vojsci da da prioritet uništavanju ukrajinskog raketnog i artiljerijskog oružja dugog dometa, navodi se u saopštenju ministarstva odbrane.

ŠOJGU IZDAO NAREĐENJE RUSKOJ VOJSCI: Ovo je prioritet za Donbas

Foto: Tanjug/AP

Ovo oružje je Ukrajina dobila pre nekoliko dana od Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Gardijan pisanja Rojtersa.

Skoro pet meseci otkako je predsednik Rusije Vladimir Putin naredio invaziju na Ukrajinu 24. februara, ruske snage sada zauzimaju oko petinu zemlje, prenosi Rojters.

Sergej Šojgu, jedan od Putinovih najbližih saveznika, izvršio je inspekciju grupe Vostok koja se bori u Ukrajini, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Šojgu je ''naložio komandantu da daje prioritet neprijateljskom raketnom i artiljerijskom naoružanju dugog dometa'', saopštilo je ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je saopštilo da se oružje koristi za granatiranje stambenih područja Donbasa pod kontrolom Rusije i za namerno paljenje žitnih polja i silosa za skladištenje žita.

Rojters nije mogao da proveri izveštaje sa linije fronta ni sa jedne strane.

Ukrajina navodi da je izvela niz uspešnih udara na 30 ruskih čvorišta za logistiku i municiju, koristeći nekoliko višestrukih raketnih sistema koje je nedavno isporučio Zapad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading