TikTok izazov odneo još jednu žrtvu! Mala Arijani (8) okončala život zbog BLEKAUT izazova! Roditelji tužili kompaniju!

Autor:

Svet

16.07.2022

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Par iz Milvokija podneo je tužbu protiv TikToka u Los Anđelesu nakon što je njihova ćerka, devetogodišnja Arijani Arojo, umrla radeći u „Blekaut izazovu“.

TikTok izazov odneo još jednu žrtvu! Mala Arijani (8) okončala život zbog BLEKAUT izazova! Roditelji tužili kompaniju!

Foto: Printskrin/Youtube/CBS58

Met Berman iz Centra za gubitke žrtava društvenih medija predstavlja porodicu Arojo i porodicu Volton iz Teksasa koji su izgubili svoju osmogodišnjakinju dok su rekli da je pokušavala da odgovori na izazov, koji pretpostavlja da se neko guši dok ne ostane bez svesti.

- Tvrdnja porodice je da je TikTok znao, ili je trebalo da zna, da je njegov algoritam vodio decu ovim užasnim putem i da nije uradio ništa po tom pitanju jer je njihov cilj bio da povećaju angažovanje korisnika iznad bezbednog proizvoda - rekao je Berman.

Arojo je opisana kao živahno dete sa snovima da bude u industriji zabave.

Berman je rekla da njeni roditelji izazivaju TikTok da se reši njihovih algoritama, za koje su roditelji rekli da su namerno doveli do smrti njihovog deteta.

- Oni su posebno dizajnirali algoritme i iskoristili činjenicu da dečji mozak nije u potpunosti razvijen i da su veoma podložni sadržaju koji izaziva zavisnost - rekao je Berman.

Bihevioralni terapeut Melisa Valdo kaže da mlađa deca brže konzumiraju društvene mreže, što ih čini opasnijim.

Kada govorimo o mlađoj deci, postoji još veći uticaj u smislu da je manje prosuđivanja ili je manje sposobnosti da se dobro prosuđuje u mlađem uzrastu - rekla je Valdo.

To je opasnost za koju je rekla da roditelji moraju biti svesni. Ona predlaže da roditelji podstiču manje vremena na društvenim medijima i više interakcija licem u lice.

TikTok je rekao da ne može komentarisati tekuće sudske sporove, ali je CBS 58 uputio na prethodnu izjavu datu u decembru:

- Ovaj uznemirujući 'blekaut izazov', za koji ljudi izgleda da saznaju iz izvora koji nisu TikTok, dugo je prethodio našoj platformi i nikada nije bio TikTok trend. Ostajemo oprezni u našoj posvećenosti bezbednosti korisnika i odmah ćemo ukloniti srodni sadržaj ako ga pronađe. Naše najdublje saučešće izražavamo porodici zbog njihovog tragičnog gubitka - rekao je portparol TikTok.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading