PARK ZABAVE ILI PARK SMRTI? Devojčica (14) poginula na OZLOGLAŠENOM ROLERKOSTERU "KOBRA"!

Autor:

Svet

15.07.2022

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica (14) pognula je u nesreći kada je zadnji vagon na rolerkosteru u Tivoli Frihedenu u Arhusu, Danskoj.

PARK ZABAVE ILI PARK SMRTI? Devojčica (14) poginula na OZLOGLAŠENOM ROLERKOSTERU "KOBRA"!

Foto: pixabay.com

U nesreći je dvoje mladih prebačeno u bolnicu gde je oko 14.20 po lokalnom vremenu proglašena mrtvom devojčica (14) iz Kopenhagena, prenosi TV2. Druga žrtva je identifikovana kao dečak (13) koji je zadobio povrede jedne ruke. Šokirani svedoci su izjavili da su čuli „glasan prasak“ dok je zadnji vagon za uzbudljivu vožnju Kobrom sleteo sa šina u Tivoli Frihedenu u Arhusu, u Danskoj.

Kobra je jedan od najpoznatijih danskih rolerkostera - dostiže brzine do 70 kilometara na čas na svojoj stazi dugoj 400m.

Nije prvi put da se ovakva nesreća dogodi na Kobri. Poznat je slučaj kada su četiri osobe povređene kada je vagon iskočio iz šina 2008. godine. Tivoli Friheden, jedan od najpopularnijih tematskih parkova u Danskoj, evakuisan je nakon nesreće.

Policija sada istražuje uzrok nesreće i park će ostati zatvoren do daljnjeg.

Ovim povodom oglasio se i direktor Tivolija Henrik Ragborg Olesen. 

- Nemam reči, duboko je tragično i apsolutno užasno da postoji dete od 14 godina koje je umrlo u našem parku, gde bi ljudi trebalo da budu srećni i da imaju dobra iskustva - navodi Olesen. 

Direktor nije mogao da potvrdi da li je ova poslednja nesreća bila slična prethodnoj nesreći pre 14 godina. Uzrok nesreće još nije potvrđen i istražitelji istražuju tobogan.

Zabavni park Tivoli Friheden u izjavi je istakao koliko im je teško zbog ove tragične nesreće, prenosi The Sun. 

- Teško nam je da rečima opišemo tragičnu nesreću danas, u kojoj je devojčica izgubila život, a dečak je povređen. Naše iskrene misli su sa devojkom i njenom rodbinom, porodicom i prijateljima. Takođe i sa dečakom, našim osobljem i brojnim posetiocima u parku. Sarađujemo sa policijom Istočnog Jutlanda i sada čekamo tehničke istrage u vezi sa nesrećom - rekli su povodom ovom tragičnog slučaja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading