NAJBRŽA AJKULA U POPULARNOM LETOVALIŠTU: Predator na 1.500 metara od kupališta, plaže odmah zatvorene!

Autor:

Svet

15.07.2022

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plaže u Španiji su zatvorene nakon što su primećene tri ajkule na manje od 1.500 metara od obale španskog turističkog mesta.

NAJBRŽA AJKULA U POPULARNOM LETOVALIŠTU: Predator na 1.500 metara od kupališta, plaže odmah zatvorene!

Foto: Tanjug/AP

Velika bela ajkula

Vlasti su bile prinuđene da zabrane kupanje na pet plaža u Sidžesu i Vilanova i la Geltru u blizini Barselone.

Plaže Fragata, Ribera, Basa Rodona i Estanjol zatvorene su nakon što je ajkula "mako" primećena na manje od milje od obale.

Najbrža ajkula na svetu koja može da pliva brzinom od 70 kilometara na sat viđena je ranije ove nedelje u blizini Garrafa u Barseloni. Podignuta je crvena zastava kako bi se sprečilo ulazak kupača u vodu. Kasnije je zamenjena žutom zastavom, da upozori plivače.


Ranije je plaža Sant Gervasi u Vilanovi i la Geltru bila zatvorena nakon što su primećene dve plave ajkule, ali je kasnije ponovo otvorena, prenosi El Pais.

Plaža je ponovo otvorena nakon što su dežurni spasioci izvršili pretres na džetskijima i potvrdili da nema ajkula. Plave ajkule su najčešća vrsta pronađena u španskom Mediteranu.

Gradsko veće je tvitovalo: „Ajkula se ne smatra agresivnom i nema dokaza o napadu na ljude ove vrste, koja se smatra jednom od najbržih.

Još u maju, ogromna ajkula primećena je kako kruži oko Kala Mondragoa na Majorci i šalje uspaničene plivače da izlete iz vode. I još dve ajkule viđene su u blizini plaža Cala des Moro i Sa Caleta na Ibici.

U međuvremenu, jednog plivač je ujela ajkula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

Komentari (0)

Loading