Portugalija na udaru požara: POVREĐENO 29 LJUDI

Autor:

Svet

10.07.2022

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U požaru u Portugaliji povređeno je 29 ljudi.

Portugalija na udaru požara: POVREĐENO 29 LJUDI

Foto: Printscreen/Twitter/salih_01

Više od 3.000 vatrogasaca i više od 60 vatrogasnih letelica borilo se danas u Portugaliji sa šumskim požarima u kojima je, prema zvaničnim podacima, povređeno 29 ljudi.

Vlasti su saopštile da je medicinsku pomoć zbog lakših povreda zatražilo 12 vatrogasaca i 17 civila, prenela su portugalska državna televizija RTP i lokalni mediji.

U izveštaju AP se navodi da je do popodneva portugalska služba za civilnu zaštitu potvrdila da se više od 3.000 vatrogasaca bori protiv aktivnih požara.

Evropska unija je danas aktivirala svoj program pomoći portugalskoj vazdušnoj floti za gašenje vatrene stihije.

Kako je rekao evropski komesar za krizne situacije Janez Lenarčić, Španija, koja se nedavno takođe suočila sa šumskim požarima, brzo je odgovorila mobilizacijom dva kanadera koje je poslala svom iberijskom susedu.

Portugalija je odavno na udaru velikih, a ponekad i tragičnih šumskih požara, a 2017. godine u vatrenoj stihiji je stradalo više od 100 ljudi.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading