DEMONSTRANTI U ŠRI LANKI PRONAŠLI MILIONE! Upali u rezidenciju predsednika, pa prebrojavali novac, kupali se u bazenu i gostili se!

Autor:

Svet

10.07.2022

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Demonstranti u Šri Lanki koji su juče ušli u rezidenciju predsednika Gotabaje Radžapakse otkrili su u njoj "milione rupija".

DEMONSTRANTI U ŠRI LANKI PRONAŠLI MILIONE! Upali u rezidenciju predsednika, pa prebrojavali novac, kupali se u bazenu i gostili se!

Foto: Tanjug/AP

Demonstranti su navodno "otkrili veliku sumu novca unutar vile“, a na društvenim mrežama se objavljuju snimci ljudi koji broje novčanice, prenosi TAS S.

Za milion rupija može se kupiti oko 12.500 evra.

Kako je naveo Dejli miror, "otkriveni novac predat je snagama bezbednosti".

 

 

Demonstranti su ušli juče i plivali u bazenu rezidencije predsednika Šri Lanke, jeli u kuhinji i boravili u njegovim sobama, a video snimci o tome su se delili na internetu.

Više hiljada demonstranata izašlo je na ulice Kolomba, tražeći ostavku Rajapakse, a u protestima je povređeno više od 40 ljudi.

Oni su takođe ušli i u rezidenciju premijera Ranila Vikremesingesa koju su kasnije zapalili, navodi TAS S.

Protesti izazvani finansijskom i ekonomskom krizom zahvatili su Šri Lanku od početka aprila ove godine.

U ekskluzivnom intervjuu za TAS S, Vikremesinge, koji je najavio povlačenje s premijerske funkcije, rekao je da je Šri Lanka teško pogođena najgorom krizom u modernoj istoriji.

 

 

Vikremesinge je istakao da se Šri Lanka suočava sa velikom nestašicom deviza, goriva i naftnih derivata, đubriva, hrane i lekova, a prema njegovim procenama, za oporavak od ekonomske krize biće potrebno više od tri godine, navodi TAS S.

I predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa odlučio je da sledeće srede podnase ostavku.

To je najavo predsedavajući parlamenta Mahinda Japa Abejvardena u video izjavi za javnost i potvrdio da ga je Radžapaksa obavestio o svojoj odluci da se povuče sa predsedcničke funkcije kako bi se ozbedila mirna primopredaja vlasti.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading