DOZLOGRDILO IM! Urnebesan snimak iz Šri Lanke: Demonstranti upali u predsedničku vilu, kupali se u bazenu! LIDER ZBRISAO! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.07.2022

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više hiljada demonstranata u prestonici Šri Lanke Kolombu probilo je danas policijske barikade i upalo u rezidenciju predsednika Gotabaje Radžapakse.

DOZLOGRDILO IM! Urnebesan snimak iz Šri Lanke: Demonstranti upali u predsedničku vilu, kupali se u bazenu! LIDER ZBRISAO! (VIDEO)

Foto: twitter.com/printscreen

Demonstranti traže ostavku Radžapakse zbog ekonomske krize, a na snimcima koje objavljuje Bi-Bi-Si vidi se da neki od njih plivaju u bazenu u predsedničkoj rezidenciji.

Najmanje 21 osoba, uključujući dvoje policajaca, povređena je i hospitalizovana u protestima, javlja Rojters.

Država od 22 miliona ljudi bori se sa ozbiljnom nestašicom deviza koja je ograničila osnovni uvoz goriva, hrane i lekova, gurnuvši je u najgoru ekonomsku krizu od sticanja nezavisnosti 1948. godine.

Na društvenim mrežama su objavljeni snimci iz garaže i kuhinje u rezidenciji predsednika Šri Lanke Gotabaje Radžapakse. Šef države uspeo je da napusti predsedničku palatu pre nego što su zgradu zauzeli demonstranti. Mediji pišu da Radžapaksa možda više i nije u Šri Lanki.

Prethodno su demonstranti objavili snimak na kome se vidi kako preturaju po ličnim stvarima predsednika, ležeći na krevetu i jedući za stolom šefa države. Protesti su počeli zbog krize sa gorivom.

 U zemlji vlada nestašica benzina, a nema ni sredstava za njegovu kupovinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading