GLOVO POD ISTRAGOM! Kršili propise o tržišnom udelu i pravili kartel?

Autor:

Svet

08.07.2022

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aplikacija za dostavu hrane Glovo, u kojoj je nemački Delivery Hero nedavno kupio 94 odsto akcija, potvrdila je da je njeno sedište pod istragom. Takođe su istakli da sarađuju sa evropskim regulatorom.

GLOVO POD ISTRAGOM! Kršili propise o tržišnom udelu i pravili kartel?

Foto: www.profimedia.rs

Istražitelji Evropske komisije (EK) pretražili su kancelarije nemačke digitalne kompanije Delivery Hero u Berlinu i njenog predstavništva Glovo u Španiji zbog sumnje da su kršile propise o tržišnom udelu. Iz EK su prethodno objavili da su pretražili kancelarije digitalnih kompanija za dostavu koje su pod sumnjom da su se udružili u kartel.

- Predmet istrage je navodni dogovor ili usklađena praksa deljenja tržišta naručivanja i dostave hrane, namirnica i druge robe široke potrošnje u zemljama Evropske unije (EU) - objavila je Komisija.

Republika

Foto: pixabay.com

Policija

Na vest su odmah reagovali iz Just Eat Takeawaya, najveće digitalne grupe za dostavu hrane u EU, Ubera, vlasnika Uber Eatsa, Deliverooa, Bolta i kompanija za dostavu namirnica Gorillas i Flink te Wolta izjavama da njihova sedišta kompanija nisu bila pod istragom.

Komisija tek treba da utvrdi da li je kompanija prekršila evropske propise o tržišnom udelu. Dokaže li se, može joj izreći novčanu kaznu u visini do 10 odsto njenog globalnog prometa, piše Poslovni dnevnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading