SUTRA VRAĆAJU TELO PREMINULOG DEČAKA IZ EGIPTA: Poznato šta je sa roditeljima otrovanog mališana!

Autor:

Svet

08.07.2022

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo dečaka koji je umro od posledica trovanja u ekipatskom letovalištu, sutra vraćaju za Palermo.

SUTRA VRAĆAJU TELO PREMINULOG DEČAKA IZ EGIPTA: Poznato šta je sa roditeljima otrovanog mališana!

Foto: wikimedia.org/Ian Sewell

Telo dečaka Andrea Mirabilea (6), koji je preminuo tokom odmora u egipatskom letovalištu Šarm el Šeik, biće u subotu vraćeno u Palermo, zahvaljujući apelu majke dečaka Rozalije, koja se obratila nadležnim organima i tražila da joj obezbede let kojim će se vratiti kući sa suprugom i telom svog sina.

Njegov otac Antonio Mirabile i dalje je hospitalizovan, i nalazi se na intenzivnoj nezi u teškom stanju, dok je majka dečaka Rozalija Manosperti u četvrtak otpuštena iz bolnice.

Otac i majka, koja je u 4. mesecu trudnoće, vratiće se danas u Palermu medicinskim letom, prenosi agencija Ansa pozivajući se na izvore u italijanskom ministarstvu spoljnih poslova, a prenosi Telegraf.

Majka dečaka Rozalija je uputila očajan apel institucijama da organizuju bezbedan let i vrate njenu porodicu kući.

- Ja sam Rozalija Manosperti, i od subote sam u bolnici u Šarm el Šeiku sa svojim suprugom, a izgubili smo šestogodišnjeg sina. Molim sve nadležne institucije da se aktiviraju što pre i vrate nas u Italiju specijalnim letom, budući da zdravstveno stanje mog supruga ne dozvoljava da letimo redovnim letom. Molim vas, pomozite nam da se vratimo kući - glasi Rozalijina poruka, koju je podelila Đorđa Meloni, članica Predstavničkog doma Italije.

Đorđa je obavestila javnost i insistirala da italijanska vlada pomogne i odmah vrati njene sunarodnike.

Kako prenosi Ansa, ministarstvo preduzima akcije, i takođe pokušava da prevaziđe birokratske prepreke određene egipatskim zdravstvenim zakonima, kako bi organizovali let da vrate muža i ženu u Italiju.

Antonio, koji i dalje ima problema sa srcem, nije u stanju da leti redovnim letom.

Telo dečaka je juče prebačeno u Kairo.

Iako su rođaci dečaka rekli da je obdukcija završena, uzrok smrti mališana još uvek nije poznat. Sumnja se da je u pitanju trovanje hranom, ali još uvek ne postoji zvanična potvrda i kako je saopšteno medijima, ona će se čekati dugo, čak nekoliko meseci.

Porodica, koja tvrdi da je svaki put jela u njihovom rizortu, hotelu sa pet zvezdica i odličnim preporukama u Šarm el Šeiku, počela je da se oseća loše prošlog petka. Otišli su kod lekara u blizini hotela, koji im je dao tablete protiv trovanja hranom.

Međutim, stanje dečaka i njegovog oca pogoršalo se u subotu, porodica je sve vreme povraćala, zbog čega je porodica pozvala hitnu pomoć i otišla u bolnicu.

Andrea je umro uprkos pokušajima reanimacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading