OTKRIVEN LANAC KRAĐE U NEMAČKOJ VOJSCI! Uhapšeni zbog sumnje da su krali vojnu opremu

Autor:

Svet

07.07.2022

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uspešno je sprovedena policijska akcija u severnoj nemačkoj državi Šlezvig-Holštajn, gde je uhapšeno desetine osumnjičenih vojnika zbog sumnje da su krali vojnu opremu.

OTKRIVEN LANAC KRAĐE U NEMAČKOJ VOJSCI! Uhapšeni zbog sumnje da su krali vojnu opremu

Foto: shutterstock

Među desetinama osumnjičenih uhapšenih u severnoj nemačkoj državi Šlezvig-Holštajn za niz provala u vojne baze bila su dva vojnika Bundesvera koji su hteli da iskoriste ukradeni eksploziv da unište most između Krima i ruskog kopna, izvestio je nemački tabloid, pozivajući se policijski izvori, prenosi RT.

- Serija provala, dugih istraga, ludi plan: kako su nemački vojnici želeli da intervenišu u ukrajinskom ratu - napisao je u naslovu nedeljnik "Stern" iz Hamburga.

Dalje se u policijskim izveštajima detakljno opisuje istraga lanca krađe u kojem su učestvovala ukupno četiri vojnika Bundesvera i osam drugih osumnjičenih koje je policija u Kilu uhvatila. Hapšenja su se zapravo dogodila 22. maja, uz malu ili nikakvu pažnju medija, pošto je istraga bila fokusirana na provale u vojne objekte i krađu oružja, eksploziva i druge municije za preprodaju na crnom tržištu. 

Foto: youtube.com/xThePopTourTV

Nemačka vojska

Tokom razgovora koje je pratila policija, dvojica muškaraca razgovarali su o vrsti i količini materijala koji će im biti potrebni za rušenje mosta između Krima i Tamanskog poluostrva koji je dug 19 kilometara, rekavši da je to jedan od načina da pomognu Ukrajini u sukobu sa Rusijom.

Neposredno pre nego što su uhapšeni, zaverenici su pokušali da ukradu ronilačku opremu iz pomorskog objekta Ekernferde u blizini Kila. Policija je saopštila da su planirali da otputuju u Ukrajinu nekoliko dana kasnije. U kući dvojice vojnika pronađeni su municija, oružje i eksploziv, prenosi Mondo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading