RUSIJA ODGOVORILA TURSKOJ! Poslali 500 padobranaca u Siriju uoči ofanzive!

Autor:

Svet

05.07.2022

17:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analitičari tvrde da Rusija na ovaj način demonstrira silu, da bi Erdogan odustao od planirane ofanzive.

RUSIJA ODGOVORILA TURSKOJ! Poslali 500 padobranaca u Siriju uoči ofanzive!

Foto: youtube.com/printscreen

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije sa dva transportna aviona Iljušin IL 76 u Siriju poslalo je 500 padobranaca koji su sleteli u bazu Kamišli na severu Sirije. U naredne dve nedelje njihova brojka bi trebalo da bude povećana na 600 pripadnika VDV.

Upućeni poznavaoci u prilike na severu Sirije tvrde da je ovo ruska demonstracija sile, da turski predsednik Erdogan odustane od planirane ofanzive i da postoje crvene linije preko kojih Moskva neće da ide u ovom slučaju.

 

 

U isto vreme na satelitskim snimcima u bazi Hmemim najvećem ruskom uporištu na Bliskom istoku i dalje su registrovana tri bombardera dugog doleta TU-22M3.

Pojačavanje ruskog kontingenta usledio je posle najava turske vojske da će na severu Sirije pokrenuti veliku vojnu operaciju.

Bombarderi TU-22M3 su prebačeni još ranije pre ruskog napada na Ukrajinu kako bi se u slučaju potrebe krstarećim raketama H-22 za protivbrodsku borbu suprostavili brodovima Šeste flote.

Naime, prema obaveštajnim podacima koje je saopštila Sirijska arapska armija ofanziva bi trebala da počne u provinciji Alepo, a osim rusa i snage Bašara al Asada dovlače tehniku i vojna počajačanja u ovaj deo Sirije, prenosi Kurir. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading