RUSIJA PRETI EVROPI?! "London ćemo prvo napasti!" Blizak Putinov saradnik otkrio šta će se desiti ako izbije Treći svetski rat!

Autor:

Svet

05.07.2022

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Blizak Putinov saradnik izjavio je da bi London mogao biti prva strateška meta u slučaju Trećeg svetskog rata.

RUSIJA PRETI EVROPI?! "London ćemo prvo napasti!" Blizak Putinov saradnik otkrio šta će se desiti ako izbije Treći svetski rat!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Dizajniran je i alat koji prikazuje posledice eksplozije nuklearne bombe na određenom području.

- London će biti prva strateška NATO meta koju će gađati ruski projektili izbije li treći svetski rat - izjavio je bliski saveznik predsednika Vladimira Putina Andrej Guruljov za rusku državnu televiziju.

- Uništićemo celu grupu neprijateljskih svemirskih satelita tokom prve vazdušne operacije. Nije nas briga da li su Amerikanci ili Britanci, sve bismo ih gledali kao NATO - izjavio je Guruljov, a prenosi Independent.

Aleks Valerstajn, nuklearni istoričari na Univerzitetu Stivens, na Institutu za tehnologiju, kreirao je jedan od alata, simulator Nukmap, koji prikazuje šta bi se dogodilo ako bi na nekom području došlo do eksplozije nuklearne bombe. Simulator je dizajniran za izračunavanje posledica bombaških napada.

- Živimo u svetu u kom su pitanja o nuklearnom oružju redovno na naslovnicama novina, ali većina ljudi još uvek ima vrlo loš utisak o tome šta eksplozivno nuklearno oružje zapravo može da učini - rekao je Valerstaj, piše "Dnevnik.hr".

Naglasio je i da se radi samo o proceni, a ne o preciznom proračunu.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading