POJAVIO SE SNIMAK MAKO AJKULE! Ubila dve žene u Hurgadi: "Žena je kriva, jer nije poštovala pravila"! (VIDEO)

Autor:

Svet

05.07.2022

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detalje o napadu ajkule u Hurgadi u ponedeljak je objavila jedna Srpkinja na društveno mreži Tik Tok. Ona je tada napomenula i da je ajkula ubijena.

POJAVIO SE SNIMAK MAKO AJKULE! Ubila dve žene u Hurgadi: "Žena je kriva, jer nije poštovala pravila"! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/malasirena111

Ajkula koja je u Hurgadi usmrtila dve žene - Austrijanku i Rumunku, je navodno ubijena, a na društvenim mrežama je isplivao snimak kako ljudi telo ogromne ajkule izvlače iz vode.

Navodno, radi se upravo o ajkuli koja je ubila dve žene.

Prvi napad ajkule dogodio se u petak oko 19 časova, relativno blizu obale, naočigled mnogih ljudi, od kojih su neki nesrećnoj Austrijanki pokušavali da dobace kanap da se spase. Juče je na društvenoj mreži TikTok jedna Srpkinja, koja se nalazi u Hurgadi, podelila sa pratiocima detalje o napadu ajkule na ženu, kao i to da je ajkula ubijena.

- Ajkula nit je odgrizla ženi ruku, niti nogu. Ona je plivala u nedozvoljeno vreme, u sedam sati, ovde je kupanje dozvoljeno do šest. Ona je nju ujela za butinu, za arteriju i žena je iskrvarila. Umrla je u bolnici od adrenalinskog šoka, srce joj je verovatno stalo i iskrvarila je. Nije ajkula kriva, žena je kriva što nije poštovala pravila. Što kažu ovde, mi treba da poštujemo more jer smo mi posetioci mora, a ne da se ponašamo kako mi želimo. Ajkula je ubijena, ali kažu da tako kad se desi napad oni nju čipuju, vrate je u more i prate njeno kretanje kako se više ne bi dešavali napadi - ispričala je ona.

 

 

Napadi ajkula u Egiptu su retki - ali Crveno more ima više od 44 vrste riba, od kojih neke mogu biti smrtonosne. Najčešće su sive grebenske ajkule dugačke skoro dva metra, koje imaju 13 ili 14 oštrih zuba. Plivaju u plitkim vodama dubine oko 60 m ili manje. 

Ajkula koja je napala nesrećne žene pripada vrsti mako. Mako je brza i potencijalno opasna ajkula. Odrasli primerci mogu biti dugački 4,5 metara i težiti preko 500 kg. Hrane se ribama kao što su haringa, skuša, sabljarka ali i sisarima poput malih kitova, prenosi Mondo. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading