BRUTALNE PRETNJE MOSKVE: Varate se, NATO vas neće zaštititi! ODJEKUJU REČI PREDSEDNIKA DUME!

Autor:

Svet

04.07.2022

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin prokomentarisao je predloge gradonačelnika finske Lapenrante da se baza NATO-a locira u tom gradu u Finskoj.

BRUTALNE PRETNJE MOSKVE: Varate se, NATO vas neće zaštititi! ODJEKUJU REČI PREDSEDNIKA DUME!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Gradonačelnik smatra da će takva odluka stvoriti osećaj sigurnosti.

- Vara se. U slučaju izbijanja neprijateljstava, udari se prvenstveno nanose na vojnu infrastrukturu neprijatelja - napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, razmeštanje baza Severnoatlantske alijanse neće zaštititi ni Finsku ni Švedsku, naprotiv, ugroziće stanovnike gradova u kojima će se nalaziti vojna infrastruktura.

 

 

Ranije je Vladimir Džabarov, prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za spoljne poslove, rekao da bi razmeštanje NATO baza u Finskoj moglo da dovede do oružanog sukoba.

Alijansa je 29. juna na samitu u Madridu odobrila ulazak Švedske i Finske u NATO. Očekuje se da će strane nakon dobijanja poziva za ulazak u Alijansu morati da se dogovore o uslovima ulaska.

Švedska i Finska će postati članice NATO-a kada parlamenti svih zemalja članica alijanse ratifikuju ovu odluku.

Turska je ranije pristala na ulazak Finske i Švedske u Alijansu.

Ankara je blokirala njihovo pristupanje od 18. maja zbog podrške kurdskim organizacijama, koje turska strana smatra teroristima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading