PROVOKACIJA! Grad nadomak Rusije nudi se da postane nova NATO baza!

Autor:

Svet

04.07.2022

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik smatra da će se time pojaviti "osećaj sigurnosti" i da će to pomoći privlačenju investicija

PROVOKACIJA! Grad nadomak Rusije nudi se da postane nova NATO baza!

Foto: Tanjug/AP/pixabay.com/ilustracija

Grad Lapenranta u finskoj južnoj Kareliji ponudio je da kod njih bude raspoređena baza NATO-a kada se Helsinki pridruži Alijansi, rekao je gradonačelnik Kimo Jarva. On smatra da će se time pojaviti "osećaj sigurnosti" i da će to pomoći privlačenju investicija.

On smatra da će se time pojaviti "osećaj sigurnosti" i da će to pomoći privlačenju investicija.

- Čuo sam da se razmišljanja o aerodromu. On bi se mogao iskoristiti, ako vojska to želi. O raspoređivanju vojske ne mogu ništa da kažem, nisam stručnjak - rekao je Jarva Ile.

Gradonačelnik se nada da će se "jednog dana rat završiti" i da će građani dve zemlje ponovo moći da pređu granicu. Prema njegovom mišljenju, ulazak u NATO „neće ometati kretanje običnih ljudi“.

Finska je zajedno sa Švedskom u maju podnela zahtev za članstvo u NATO-u u pozadini ruske vojne operacije u Ukrajini. Turska, koja je članica alijanse, prvo se usprotivila, a zatim dala odobrenje za njihov izlazak u NATO.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading