DEVOJČICA (10) BRUTALNO SILOVANA: Ostala trudna, ali američki zakoni joj ne dozvoljavaju abortus

Autor:

Svet

03.07.2022

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekar je otkrio da je devojčica trudna kada je došla u lokalnu bolnicu, ali nije mogla da abortira jer su abortusi su sada ilegalni u Ohaju!

DEVOJČICA (10) BRUTALNO SILOVANA: Ostala trudna, ali američki zakoni joj ne dozvoljavaju abortus

Foto: Shutterstock

Nasilje

Desetogodišnjoj devojčici koja je zatrudnela usled užasnog silovanja odbijen je abortus prema novim pravilima protiv abortusa u SAD. Devojčica je bila šest nedelja trudna, ali nije mogla da ima prekid nakon što je država Ohajo promenila svoje zakone i zabranila abortuse nakon šest nedelja trudnoće.

Tri dana nakon donošenja presude, dete je bilo u bolnici u državi, gde je lekar za zlostavljanje dece otkrio da je trudna, prenose lokalni mediji, ali nije mogla ništa da uradi.

Devojčica je otišla preko državne granice u Indijanu da bi se podvrgla prekidu trudnoće, gde je i dalje na snazi liberalniji režim abortusa. Međutim, postoji bojazan da bi ova ruta uskoro mogla da bude zatvorena čak i za najugroženije žene i devojčice, jer zakonodavna tela širom zemlje sugerišu da će druge države biti ograničene na iste restrikcije abortusa koje važe u Ohaju.

Očekuje se da će oko polovine svih država u SAD zabraniti ili ozbiljno ograničiti prava na abortus pošto je Vrhovni sud ukinuo 50 godina federalne zaštite prava na abortus.

Odluka je stupila na snagu u 13 država, prvenstveno na zapadu i jugu SAD. Ove države su ranije usvojile zakone koji su bili osmišljeni tako da budu spremni za rad u roku od 30 dana od bilo kakvog mogućeg poništavanja presude Roe protiv Vejda.

U Ohaju, abortus je zabranjen nakon što se prvo detektuje srčana aktivnost fetusa, što se obično dešava u šestoj nedelji gestacije - pre nego što mnoge žene budu svesne da su trudne. Neke demokratske države odgovorile su jačanjem prava na abortus od odluke suda, uključujući otvaranje vrata ženama koje treba da putuju radi abortusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading