PREVARIO JE POZNATE ZA 500 MILIONA EVRA I ONDA MISTERIOZNO NASTRADAO: Telo mu je potpuno SPALJENO, o čemu se radi?

Autor:

Svet

03.07.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo Masima Bokikia nađeno spaljeno gotovo do neprepoznatljivosti nakon što je 19. juna motor BMW kojeg je vozio na periferiji grada sleteo sa puta.

PREVARIO JE POZNATE ZA 500 MILIONA EVRA I ONDA MISTERIOZNO NASTRADAO: Telo mu je potpuno SPALJENO, o čemu se radi?

Foto: Printskrin/Youtube/Rai

Italijanska policija istražuje misterioznu saobraćajnu nesreću u Rimu u kojoj je na motoru poginuo kontroverzni investitor Masimo Bokikio optužen za krađu miliona evra od svojih slavnih klijenata.

Njegovo je telo nađeno spaljeno gotovo do neprepoznatljivosti nakon što je 19. juna motor BMW kojeg je vozio na periferiji grada sleteo sa puta, zabio se u zid i zapalio, prenosi "Jutarnji list".

Inače, 56-godišnji Bokikio trebao je sudu da priloži dokaze nakon što je, navodno, u džep stavio oko 500 miliona evra koje su mu dali klijenti poput Antonija Kontea, bivšeg menadžera Čelzija a trenutno Totenham Hotspura, koji je kako se veruje ostao bez više od 20 miliona evra.

Bokikiova lista imućnih klijenata, na kojoj je bio i bivši selektor talijanske fudbalske reprezentacije Marčelo Lipi, dovela je do njegovog poređenja sa osramoćenim njujorškim investitorom Bernijem Medofom koji je umro prošle godine.

Istražitelji takođe veruju kako je ukrao i novac od investitora iz kriminalnog miljea koji su njegove usluge koristili za pranje novca sa svojih računa u inostranstvu, što je pokrenulo i medijska nagađanja kako je njegov BMW motor sabotirao neko od prevarenih ulagača, s obzirom na to da u jednom od izveštaja stoji kako se motor zapalio pre samog sudara.

U policijskim prisluškivanjima iz 2020. koja su procurila u italijanske medije, jedan prevareni klijent ispričao je Bokikijevoj ženi kako je čekao ispred svoje kuće da se on pojavi jer je hteo da ga upozori da će se "nešto dogoditi".

 

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/Rai

Mesto pogibije Masima Bokikia

 

Čekamo rezultate testova na motociklu, ali Bokakio mi nikad nije rekao da je dobijao pretnje - kazao je njegov advokat Đanluka Tonjozi.

Inače, broker je obećao veliki povraćaj investicija svojim klijentima koje je upoznao u Sirkolo Anieneu, jednom od najstarijih italijanskih sportskih klubova, gde se navodno hvalio svojim prijateljstvom sa Đovanijem Malagom, počasnim predsednikom.

Njegove priče o čudesnim ulaganjima u Sinagapuru, Hong Kongu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima nabavile su mu poslove sa arhitektima, izvršnim direktorima, visokopozicioniranim lekarima i profesionalnim fudbalerima a za to vreme je od zarade živeo prilično luksuzno.

Kad su klijenti počeli da traže dokaze o dobiti napustio je Italiju 2020, baš u vreme kad je jedinica italijanske poreske policije za ekonomski i finansijski kriminal sa sedištem u Milanu otvorila istragu koja je dovela do zaplene skoro 11 miliona evra imovine, uključujući Pikasovo delo i Bokikiov stan u Kortini D'Ampezo, luksuznom alpskom skijalištu. Nakon što je uhapšen na osnovu Interpolove poternice u Džakarti u julu 2021., Bokikio je prebačen nazad u Italiju na suđenje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Masimo Bokikio je prevario i Marčela Lipija

 

Prisluškivani telefonski pozivi iz istrage koji su tokom ove nedelje procurili u javnost otkrivaju koliko su ulagači bili impresionirani njegovim navodnim prijateljstvom sa Malagom, predsednikom italijanskog Olimpijskog odbora. S druge strane, Malago je negirao kako je Bokikiju dao bilo kakav novac za ulaganje.

- On je neverovatan, pravi fenomen, ali je lud i ne bi mi nikada palo na pamet da potrošim jedan evro na zajedničku investiciju sa njim - rekao je.

Istražitelji se sad samo mogu nadati da će i bez Bokikijeve pomoći eventualno moći da uđu u trag milionima koje je sakrio, prenosi "Jutarnji list".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zemunac

03.07.2022 12:07

Spalili nekog nesretnika da isfolira svoju smrt i zapalio negde daleko da trosi kintu...