PRVO PRIZNANJE Donjecke i Luganske republike: SIRIJA OTVORENO STALA UZ RUSIJU!

Autor:

Svet

29.06.2022

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priznanje je samo potvrda onoga o čemu je i ranije govorio sirijski predsednik Bašar el Asad, koji SAD smatra zajedničkim neprijateljem.

PRVO PRIZNANJE Donjecke i Luganske republike: SIRIJA OTVORENO STALA UZ RUSIJU!

Foto: Tanjug/AP

Bašar el Asad i Vladimir Putin

Sirijska Arapska Republika je danas priznala nezavisnost Donjecke i Luganske Narodne Republike, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

Saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Sirije u kome je potvrđeno ranije najavljeno priznanje nezavisnosti i suvereniteta Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike objavila je državna agencija arapske republike SANA.

Ovo priznanje nije mnogo začudilo, uzevši u obzir protekle izjave sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Još u februaru, kada je počela ruska invazija na Ukrajinu Bašar el Asad je, samo dva dana kasnije, u razgovoru sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom pohvalio rusku vojnu operaciju, osudivši ono što je nazvao zapadnom "histerijom" oko toga.

Asad je još tada naveo kako dešavanja u Ukrajini smatra "ispravljanjem istorije i uspostavljanjem ravnoteže".

- Zapadne zemlje snose odgovornost za haos i krvoproliće kao rezultat svoje politike usmerene na kontrolu naroda. Te zemlje koriste svoje prljave metode za podršku teroristima u Siriji i nacistima u Ukrajini i u raznim delovima sveta - naveo je Sirijski predsednik.

Nedavno je, sredinom juna, Asad istakao kako smatra da Amerikanci kontrolišu džihadiste u njegovoj zemlji i neonaciste u Ukrajini.

- To znači da se Rusija i Sirija bore protiv istog neprijatelja, jer i jedne i druge teroriste i neonaciste kontroliše ista država, SAD - rekao je sirijski lider.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading