JEZIV SNIMAK! OVOM KROJAČU ODSEKLI SU GLAVU: Zbog OBJAVE na internetu lišen je ŽIVOTA (VIDEO)

Autor:

Svet

29.06.2022

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Egzekucija koju su izvršila dvojica ekstremista zabeležena je u videu koji je podeljen na društvenim mrežama. Sumnja se da je još jedno ubistvo počinjeno iz istog razloga.

JEZIV SNIMAK! OVOM KROJAČU ODSEKLI SU GLAVU: Zbog OBJAVE na internetu lišen je ŽIVOTA (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Krojač iz Indije Kanhai Lal obezglavljen je juče u svojoj krojačnici zbog toga što je podelio kontroverzan stav o Proroku Muhamedu.

Njega su ubila dva muslimana, samoproklamovana "islamska ratnika" sa mačetama, a snima ovog krvavog zločina objavljen je na društvenim mrežama.

Ono čime je Lal isprovocirao ove muslimanske ekstremiste, bila je podrška bivšoj portparolki vladajuće Baratija Džanata partije (BJP) Nupure Šarme, koja je prošlog meseca dala kontroverzne komentare o proroku Muhamedu, usled čega su na ulicama Indije izbili neredi.

Šarma je nakon komentara isključena iz stranke, a blizu 20 zemalja zahtevalo je objašnjenje od Indije za njene reči.

Napadači koji su ubili krojača su bili objavili još jedan video nakon ubistva,u kojem su vitlali mačetama preteći indijskom premijeru Naredru Modiju da će utišati vatru koju je započeo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sahrana indijskog krojača

Pre mesec dana bilo je zabranjeno okupljanje više od četiri osobe bilo gde u zemlji, dok su internet usluge na mobilnim aparatima bile suspendovale, da se ne bi raspaljivala mržnja.

- Obojica optuženih za ubistvo su uhapšeni i garantujemo brzu i strogu kaznu - naveo je Radžastan, sekretar ministra Ašoka Gehlota, koji je apelovalo da se prestane sa deljenjem videa na kome je zabeleženo ubistvo krojača.

Međutim, izgleda da Lal nije jedina žrtva podrške Nupuru Šarmi. Naime, 22. juna hemičar Umeš Kole, ubijen je tokom noći, dok se vraćao iz apoteke.

Iako njegovo ubistvo još nije rasvetljeno, portparol BJP Šivraji Kulkarni je naveo da je ubijen zbog podrške Nupuru Šarmi, budući da joj je pružao na društvenim mrežama.

- Budući da policija ima Kolev telefon, trebalo bi da proveri da li je dobijao pretnje zbog Nupure Šarme. Ne deluje da se ubistvo desilo tek tako. Slučja je jako sumnjiv. Počinioci nemaju ozbiljan kriminalni dosije pre ubistva Kola, a on je delio komentare u kojima žali Nupuru Šarmu na društvenim mrežama i u nekim grupama na Vacapu. Važno je da policija istraži da li to ima nešto i sa drugim ubistvom - rekao je Kulkarni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading