RUSIJA PRED BANKROTOM! Agencija za rejting potvrdila da nije plaćen spoljni dug

Autor:

Svet

28.06.2022

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je usledilo je nakon niza sankcija Zapada koje su sve više izolovale Rusiju od globalnog finansijskog sistema

RUSIJA PRED BANKROTOM! Agencija za rejting potvrdila da nije plaćen spoljni dug

Foto: pixabay.com

Agencija za rejting Mudis potvrdila je da Rusija nije izvršila plaćanje spoljnog duga prvi put u jednom veku, nakon što vlasnici obveznica nisu primili 100 miliona dolara na ime kamata, što je dovelo ovu zemlju pred tehnički bankrot.

Ovo je usledilo je nakon niza sankcija Zapada koje su sve više izolovale Rusiju od globalnog finansijskog sistema nakon njene invazije na Ukrajinu.

Rusija je izgubila poslednju mogućnost za servisiranje svojih kredita u stranoj valuti nakon što su Sjedinjene Američke Države prošlog meseca ukinule izuzeće koje je omogućilo američkim investitorima da primaju uplate Moskve.

Na dan 27. juna, vlasnici ruskog državnog duga nisu primili isplate kupona na dve evroobveznice u vrednosti od 100 miliona dolara do isteka grejs perioda od 30 kalendarskih dana, što smatramo slučajem neispunjavanja obaveza prema našoj definiciji – saopštio je Mudis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading