Vratila se u sedlo: KRALJICA ELIZABETA PONOVO JAŠE!

Autor:

Svet

24.06.2022

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom devet meseci engleska kraljica nije mogla da se popne na konja zbog problema sa zdravstvenim stanjem.

Vratila se u sedlo: KRALJICA ELIZABETA PONOVO JAŠE!

Foto: Tanjug/AP

Engleska kraljica Elizabeta II uslikana je kako jaše svog omiljenog konja, nakon devetomesečne pauze.

Naime, jednu od svojih omiljenih rutina, još od detinjstva, kraljica je morala da zanemari, kako bi uspela da se oporavi od zdravstvenih problema koje je imala, a to ju je veoma rastužilo, prenosi portal Lahore Herald.

 

 

Tokom devet meseci, njoj je jako nedostajalo jahanje. Hodala je pomoću štapa i zbog toga je zadivljujuće videti je kako ponovo jaše na konju, nakon svih briga koje je imala oko zdravstvenog stanja, navodi LH.

Elizabeta, koja je već sedam decenija na tronu Ujedinjenog kraljevstva, od detinjstva je uživala u jahanju i to je bilo deo njene svakodnevnice. Međutim, od kako je provela noću  bolnici u Oktobru prošle godine, dosta toga se sepkulisalo o zdravlju žene koja je ušla u 11 deceniju svog života, napunivši 102 godine.

Kraljica se više ne pojavljuje tako često na javnim mestima, izuzev u objektima u okviru dvora. Nedavno se svojim poštovaocima tokom dokađaja u Vindzorskoj palati prikazala dva puta na balkonu, a tokom ove nedelje dva puta je uslikana bez štaba, prenosi LH.

Kraljica Elizabeta Druga je na vlast došla sa 25 godina, nakon smrti njenog oca u ranim jutarnjim časovima 6. februara 1952, a najdugovečniji britanski monarh je postala 2015. godine, kada je prestigla svoju čukunbaku kraljicu Viktoriju.

Ukoliko ostane na tronu Ako i dalje bude na tronu do maju 2024. godine, preuzeće titulu monarha koji najduže vlada suverenom državom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Cvet

24.06.2022 12:15

Banska posla celog života jahala CEO svet pa ne može brez zanata

Veternik

24.06.2022 14:31

Čuj suverena drzava hahhahahah fasističo leglo kolko na dusi imaju ljudi milijarde

Ja

24.06.2022 15:25

Napravili su dizalicu koja je digne na konja Sad su mirni narednih 100 godina do remonta dizalice