E, ovo se zove crni humor! Putin promenio naziv ulice u kojoj se nalazi Ambasada Amerike u Moskvi! Nećete verovati kako će se ubuduće zvati! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.06.2022

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Kremlj je promenio adresu američke ambasade u Moskvi i ulicu u kojoj se ona nalazi nazvao po “prokremljanskim" separatistima u istočnoj Ukrajini!

E, ovo se zove crni humor! Putin promenio naziv ulice u kojoj se nalazi Ambasada Amerike u Moskvi! Nećete verovati kako će se ubuduće zvati! (VIDEO)

Foto: Printskrin

Ruski predsednik Vladimir Putin na svom terenu ismeva Sjedinjene Američke Države, ocenjuju britanski tabloidi.

Kremlj je, naime, promenio adresu američke ambasade u ruskoj prestonici i ulicu u kojoj se ona nalazi nazvao po “prokremljanskim separatistima u istočnoj Ukrajini”, javlja Dejli mejl.

Vlasti u Moskvi saopštile su da su promenile zvaničnu adresu američke ambasade u ruskoj prestolnici, tako što su dali ime ranije neimenovanom prostoru ispred glavnog ulaza u zgradu.

Tako se sada ambasada SAD-a nalazi na Trgu Donjecke Narodne Republike 1! Do kraja uprošćeno, SAD su sada na “teritoriji” otcepljenog regiona u istočnoj Ukrajini koji je Moskva priznala kao nezavisnu neposredno pre nego što je tamo pokrenula specijalnu vojnu operaciju.

Prethodna adresa ambasade bila je Boljšoj Devjatinski Pereulok 8. U saopštenju se dodaje da je promena napravljena nakon što su moskovski odbornici predložili odavanje počasti ”braniocima Donbasa”, većinski ruskog govornog područja u Ukrajini, za koje Rusija kaže da ga oslobađa, pojašnjavaju britanski tabloidi.

Nova adresa izabrana je javnim glasanjem u kojem je učestvovalo skoro 280.000 ljudi, sa je gradska skupština. S druge strane, u februaru 2018. ulica ispred ruske ambasade u Vašingtonu dobila je ime po Borisu Nemcovu, opozicionom političaru koji je ubijen ispred Kremlja 2015. godine.

Bonus video:

Komentari (1)

Loading
Srbbgd

23.06.2022 11:42

Vratili im za promenu ulice u Vašingtonu i sad su kvit.