UKRAJINSKA POBEDA na Zmijskom ostrvu: UNIŠTILI SMO RUSKI PANCIR!

Autor: Republika

Svet

22.06.2022

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinci tvrde da su zadali značajan udarac ruskim snagama i uspeli da preuzmu Zmijsko ostrvo u Crnom moru, zvanična Moskva negira.

UKRAJINSKA POBEDA na Zmijskom ostrvu: UNIŠTILI SMO RUSKI PANCIR!

Foto: Ap photo

Ukrajina je odnela "značajnu" pobedu protiv crnomorskih snaga Rusije nakon što je napala ruski garnizon na strateškom Zmijskom ostrvu u Crnom moru. Južna operativna komanda Ukrajine saopštila je da je izvršila "ciljane udare uz upotrebu različitih snaga" na ostrvu, nanevši velike gubitke trupama Kremlja.

Satelitski snimci pokazuju štetu koju su napravile kijevske snage i kulom uništenom u borbi za ostrvo. Ruski protivvazdušni sistem "Pancir", radarska stanica i vozila oštećeni su u napadima na ostrvo koje je bilo glavno bojno polje tokom celog rata, navodi Euronjuz.

Republika

Foto: Predsedništvo Srbije

Pancir (ilustracija)

Zmisjko ostrvo je tokom početka rata zarobljeno od strane Moskve.

Uspeh koji su ukrajinske snage ostvarile suprotstavivši se ruskim, na ovom ostrvu, postigle su zahvaljujući Harpunu, protivbrodskoj raketi, koja je stigla kao pomoć Zapada i prvi put je iskorišćena u napadu.

Međutim, Rusko ministarstvo odbrane negira ove navode, ističući da je reč o "ludom pokušaju od strane Kijevskih snaga da preuzmu ostrva".

Rusi tvrde da su presreli dronove i ispaljene projektile haubica, prenosi Euronjuz.

Za to vreme, teške borbe nastavljaju se u regiji Donbasa, a prema izveštajima britanske obaveštajne službe Rusija priprema rezervne jedinice u ovoj oblasti.

Kako je izgledao ukrajinski napad na Zmijsko ostrvo, možete videti na snimku ispod:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sloven

23.06.2022 03:41

Dzaba laži i izmišljotine jos koji mesec i Stara Rusija- Ukrajina neće postojati kao samostalna zemlja osim u virtuelnim spinovanjima, ukrajinskih katolika i hazarskih jevreja.