NESTAO SA RADARA! Pokrenuta hitna potraga za ruskim avionom

Autor:

Svet

22.06.2022

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion"Antonov an-30" sa petoro ljudi i 6,3 tone tereta nestao je danas sa radara u sibirskom regionu Jakutije, saopštilo je regionalno Ministarstvo za vanredne situacije.

NESTAO SA RADARA! Pokrenuta hitna potraga za ruskim avionom

Foto: pixabay.com

- Dežurna operativna smena Centra za upravljanje kriznim situacijama Glavnog direktorata Ministarstva za vanredne situacije Republike Saha (Jakutija) je 22. juna dobila informaciju da avion An-30 nije sleteo u zakazano vreme na aerodrom u naselje Olenek - navodi se u saopštenju i dodaje da se Olenekski okrug nalazi u severozapadnoj Jakutiji, iza polarnog kruga sa populacijom od preko 4.000 ljudi, navodi ruska agencija TAS.

Kako se prenosi, služba za vanredne situacije ranije je javila da se u nestalom avionu koji je doleteo iz Jakutska, nalazilo sedmoro ljudi. Ministarstvo za vanredne situacije navelo je da je avion nestao sa radara i da njegov signal za vanredne situacije ne funkcioniše.

U potrazi su angažovani helikopter Mi-8 i avion An-26.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading