UPUCAN PUTINOV PUKOVNIK!? Čovek koji je čuvao nuklearne šifre i "nosio kofer" pronađen u lokvi krvi!

Autor: Republika

Svet

22.06.2022

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vadim Zimin, čovek koji je čuvao nuklearne šifre predsednika Rusije Vladimira Putina, pokušao je da se ubije?

UPUCAN PUTINOV PUKOVNIK!? Čovek koji je čuvao nuklearne šifre i "nosio kofer" pronađen u lokvi krvi!

Foto: Tanjug/AP

Zimin (53) je pukovnik u penziji, koji je dugo služio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i nosio kofer sa nuklearnim komandama. On je ovu dužnost obavljao i kod bivšeg ruskog predsednika Borisa Jeljcina.

On je svoj napredak nastavio pod patronatom sadašnjeg ruskog lidera, ali njegova tačna uloga nije precizno definisana, a ono što je posebno zanimljivo je da postoji samo jedna njegova fotografija.

Nedavno je dao otkaz u bezbednosnim službama i počeo da radi na novom poslu u Carinskoj službi. Ubrzo se suočio sa optužbama za uzimanje mita.

Prema pisanju medija, Vadim je sa bratom sedeo u svom stanu i pio alkohol, kada je u jednom trenutku otišao do toaleta, gde je pokušao da izvrši samoubistvo.

Njega je brat pronašao kako leži u lokvi krvi, a pored njegovog tela je pronađen pištolj IŽ 79-9TM. Odmah je pozvao Hitnu pomoć, a Zimin je preživeo i prebačen je na intenzivnu negu i u teškom je stanju.

Njegova vanbračna supruga, koja je lekar, bila je odsutna i lečila je ranjenike iz rata u Ukrajini, koji je Putin pokrenuo još 24. februara.

Sve ovo se dešava u vreme kada se Zimin nalazi pod istragom zbog navodnog primanja mita, prenosi britanski San, koji se poziv ana moskovski Komsomolets.

Inače, kada je reč o nuklearnom koferu, taj sistem je u Rusiji razvijen ranih 80-ih godina prošlog veka, a prvi put je u javnosti prikazan 2019. godine. Sadržaj kofera u potpunosti kontroliše nuklearni sistem Rusije i u svakom trenutku je spreman za lansiranje raketa. Kofer je u Rusiji poznat pod nazivom "Čeget" (Cheget).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Baki

22.06.2022 12:55

Kakve veze ima Putin sa ovim "upucanim" pukovnikom?

jovan

23.06.2022 07:07

Ovu vest preneo CIA-BLIC i sada treba da se veruje i brine?