TRAMP BESAN: Sudski sistem je pukao!

Autor: Tanjug

Svet

10.01.2018

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je danas američki sudski sistem rekavši da je on "pukao i nepravedan", a nakon odluke suda u San Francisku da privremeno blokira njegov plan o ukidanju programa koji štiti mlade imigrante od deportacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Izrevoltiran: Donald Tramp

- To samo pokazuje svima koliko je pukao i nepravedan naš sudski sistem suprotna strana u jednom slučaju (kao DACA)... skoro uvek dobije spor pre nego što presudu poništi viši sud - napisao je Tramp na Tviteru, prenosi Rojters. 

Američki okružni sudija za severni okug Kalifornije Vilijam Olsup, u utorak je odobrio zahtev Kalifornije i drugih podnosioca žalbi da spreči Trampa da ukine program odložene akcije za dolazak dece (DACA) dok su njihove tužbe aktuelne na sudu, prenosi AP. 


Tramp je u septembru prošle godine odlučio da ukine DACA.

Program DACA štiti oko 800.000 osoba, koje su u SAD ušle nelegalno kao deca ili su ušle sa članovima svoje porodice, kojima je istekla viza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading