Sin Ilona Maska postaje žena?! Bura u porodici najbogatijeg čoveka na planeti

Autor: Republika

Svet

22.06.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osamnaestogodišnji Ksavijer Mask podneo je zahtev za potpunu promenu identiteta, naglasivši da ne želi da bilo čim bude povezan s ocem

Sin Ilona Maska postaje žena?! Bura u porodici najbogatijeg čoveka na planeti

Foto: www.profimedia.rs

Ilon Mask

Ksavijer Mask, 18-godišnji sin najbogatijeg čoveka na planeti, milijardera Ilona Maska, podneo je inicijativu da zakonski promeni pol iz muškog u ženski i dobije drugo prezime, navodeći da više ne želi da živi s biološkim ocem niti da na bilo koji način bude povezan s njim - ni srodnički ni po izgledu.

Mladi Ksavijer je neophodnu papirologiju za promenu identiteta podneo još 18. aprila u Santa Moniki, u državi Kalifornija, ali su detalji tog poteza tek sada procurili u javnost. Transrodni tinejdžer je još naveo da ubuduće želi da se zove Vivijan Džena Vilson, objasnivši da namerava da uzme majčino prezime da bi se što više udaljio od tate. Interesantno je, međutim, da mediji nisu uspeli da dođu do podataka šta se tačno dogodilo u porodici vlasnika kompanija "Tesla" i "SpejsEks", kao ni da li Ksavijerov potez podrazumeva i to da se on odriče dela očevog bogatstva, procenjenog na vrtoglavih 213 milijardi dolara.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask

Mask je bio oženjen Ksavijerovom majkom, kanadskom spisateljicom Džastin Vilson, od 2000. do 2008. Njihov prvi sin Nevada rođen je 2002. i umro je od sindroma iznenadne smrti odojčadi s 10 nedelja. Par je potom dobio sinove blizance Ksavijera i Grifina i dečake trojke Damijana, Kaija i Saksona, koji sada imaju 16 godina. Petorica tinejdžera su, inače, retko izlazili u javnost uprkos slavnom ocu, koji se, kako se čini, trudio da privatni život drži daleko od očiju medija.

Novinari, međutim, spekulišu da je do razdora možda došlo zbog odluke mladog Ksavijera da promeni pol budući da je Mask poznat po nekim kontroverznim stavovima, zbog kojih je čak napadan da je homofob i da ima problem s transrodnim osobama. Tako se prošle godine žalio na ljude koji koriste zamenice za sebe da bi izbegli rodnu karakterizaciju, a govorio je i da je obožavatelj guvernera Floride Rona Desantisa, kog je LGBT zajednica osudila zbog njegovog zakona kojim se sprečava diskusija o rodnom identitetu i homoseksualnosti u učionicama.

Republika

Foto: youtube.com/Access video TV

Ilon Mask i Grajms

Mask je, inače, ovih dana na meti i zaposlenih u "Tviteru", koji on pokušava da kupi za 44 milijarde dolara. Naime, zaposleni u toj kompaniji su ga okarakterisali kao grubu i netrpeljivu osobu koja će doneti krah jednoj od najuticajnijih društvenih mreža na planeti. Njegov zahtev da što pre dobije podatak o tome koliko na Tviteru ima botova doprinelo je dodatnom zaoštravanju odnosa prema njemu. Isto tako, ništa mu nije bolja situacija ni u "Tesli", nakon što je najavio da će uskoro u toj kompaniji da uslede masovna otpuštanja. Rezultat svega su i dve tužbe koje je dobio, sa sve tvrdnjama da je njegova kompanija prekršila jednu od osnovnih tačaka ugovora prema kojoj se podrazumeva da će otkazi, pogotovo ukoliko su masovni, morati da budu najavljeni mesecima unapred.

Činjenice

otac osmoro dece, jedno preminulo

- prvo dete, sina Nevadu Aleksandera Maska milijarder je 2002. dobio s prvom suprugom, kanadskom spisateljicom Džastin Vilson. Dečak je, međutim, preminuo posle samo 10 nedelja usled sindroma iznenadne smrti

- nakon toga par je veštačkom oplodnjom 2004. dobio blizance sinove Grifina i Ksavijera Maska

- već 2006, posle još jedne uspešne veštačke oplodnje, dobili su trojke, takođe sinove, Kaija, Saksona i Damijana (razveli su se 2008. i podelili starateljstvo)

- posle još dve veze, sa Talulom Rajli i glumicom Amber Herd, Mask je počeo vezu s pevačicom Grajms, koja mu je 2020. rodila sina Eksa Eš Eja Tvelv Maska

- već 2021. dobili su i ćerku Eksu Dark Sajdirijel, koju je na svet donela surogat majka

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading