SMRTNA KAZNA ZA ZAROBLJENE AMERIKANCE?! Oglasio se Kremlj - sudbina ratnih veterana zavisi samo od jedne stvari!

Autor:

Svet

21.06.2022

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je saopštila da ne može da garantuje da će američki vojni veterani, koji su zarobljeni kao borci na ukrajinskoj strani, izbeći osudu na smrtnu kaznu.

SMRTNA KAZNA ZA ZAROBLJENE AMERIKANCE?! Oglasio se Kremlj - sudbina ratnih veterana zavisi samo od jedne stvari!

Foto: printscreen/telegram

Aleksandar Druki i Endi Hjun

- Ne mogu ništa da garantujem. To zavisi od istrage - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za televiziju En-Bi-Si koji je emitovan u ponedeljak, prenosi TAS S.

On je ovo naveo u odgovoru na pitanje da li može da garantuje da se američki ratni zarobljenici neće suočiti sa istom sudbinom kao Britanci Ejden Aslin i Šon Piner i marokanski državljanin Saudun Brahim, koji su ranije osuđeni na smrt od strane suda u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Peskov

- Američki građani zarobljeni tokom neprijateljstava u Ukrajini moraju da odgovaraju za svoja dela i na njih se ne primenjuju Ženevske konvencije - rekao je Peskov.


On je zarobljene Amerikance nazvao "plaćenicima koji su učestvovali u ilegalnim operacijama na teritoriji Ukrajine", preneo je Interfaks.

Dejli telegraf je prošle nedelje izvestio da su dvojica američkih vojnih veterana iz Alabame, Endi Taj Nkog Huin i Aleksandar Druk, koji su otišli u Ukrajinu da se bore kao dobrovoljci, uhapšeni u blizini Harkova.

Američki Stejt department saopštio je 16. juna da je spreman da razgovara sa Rusijom u vezi sa američkim državljanima koji učestvuju u neprijateljstvima u Ukrajini.

Ponovo je snažno preporučio Amerikancima da ne idu u Ukrajinu, navodi TAS S.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading