Policija zaplenila skoro tonu kokaina: DILERI DROGU KRILI U BANANAMA!

Autor: Republika

Svet

19.06.2022

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Češka policija objavila je na Tviteru detalje o zapleni više od 900 kg kokaina.

Policija zaplenila skoro tonu kokaina: DILERI DROGU KRILI U BANANAMA!

Foto: Printskrin

Nedavno je u Crnoj Gori propao plan dilera da pola tone kokaina sakriju u banane, kada su tovar slučajno pronašli lučki radnici, nakon čega je obaveštena policija, a droga zaplenjena.

Slična situacija dogodila se kada su radnici supermarketa u Pragu i drugim češkim gradovima prijavili sumnjive blokove u gajbama sa bananama, za koje se ispostavilo da sadrže kokain.

U velikoj zapleni, policija je u ovim brojnim tovarima pronašla ukupno 907 kg kokaina, ulične vrednosti oko 80 miliona evra, nakon što su narkobosovi drogu greškom isporučili u supermarkete u Češkoj i sakrili je u pošiljke banana. 

Kokain navodno poreklom iz Kolumbije, stigao je preko druge najveće evropske luke Hamburg.

- Radnici supermarketa pronašli su danas popodne oblikovane kocke kokaina u kutijama sa bananama - objavila je policija na Tviteru, uz slike "plena". 

Jakub Fridrih, šef policijske jedinice za borbu protiv narkotika, rekao je za češki javni radio da kokain verovatno potiče iz Centralne Amerike.

- Slučaj je preuzeo Nacionalni centar za kontrolu droga, koji će voditi istragu. Više informacija daćemo u najkraćem mogućem roku - saopštio je Friderih.

Kancelarija Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC) je u svom najnovijem izveštaju, objavljenom 2021. godine, saopštila da je proizvodnja kokaina dostigla rekordne nivoe u 2019. godini, uprkos tome što rast gubi zamah.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading