ZAPADNA EVROPA U PROBLEMU! Šolc: Trenutno se suočavamo sa smanjenjem količina gasa koji se isporučuje Nemačkoj i drugim zemaljama

Autor: Tanjug, Republika

Svet

18.06.2022

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gasprom je u utorak saopštio da mora da smanji isporučene količine prirodnog gasa preko gasovoda Severni tok.

ZAPADNA EVROPA U PROBLEMU! Šolc: Trenutno se suočavamo sa smanjenjem količina gasa koji se isporučuje Nemačkoj i drugim zemaljama

Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da će se njegova vlada postarati da eliminiše tehničke probleme koji bi mogli da ograničavaju nabavke gasa preko gasovoda Severni tok.

- Trenutno se suočavamo sa smanjenjem količina gasa koji se isporučuje Nemačkoj i drugim zapadnoevropskm zemaljama, zbog tehničkih problema. To bi mogla da bude slučajnost, ali i ne mora da bude. Nastavićemo da pažljivo nadziremo situaciju i učinićemo sve što možemo da osiguramo da ne postoje tehnički razlozi za ova ograničenja - rekao je Šolc za nemačku agenciju DPA, prenosi TASS.

 

Republika

Foto: Bernd Wuestneck/dpa via AP

Severni tok

Gasprom je u utorak saopštio da mora da smanji isporučene količine prirodnog gasa preko gasovoda Severni tok, jer se neke Simensove gasne pumpe nisu blagovremeno vratile sa popravke iz Kanade koja je nametnula sankcije Rusiji.

Kompanija Simens vrši popravke ovih pumpi samo u svojoj fabrici u Kanadi.

Gasprom trenutno koristi svega 40 odsto kapaciteta gasovoda Severni tok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
JUGO

18.06.2022 22:32

Rusi su napravili veliku gresku kad nisu zapretili EU i Evropi da nece da isporuce gas i olje ako im uvedu sankcije i naoruzavaju Ukraini oruzjem to Ruska najvce greska,da su to uradili odma nebi oni njima uveli nijednu sankciju niti naoruzavali Ukrainu nemogu sa jednou guzicu na dve stolice..