Ranjeni Ukrajinac: PLAŠIO SAM SE AKO SKINEM ŠLEM DA ĆU MOMENTALNO OSEDETI!

Autor: Republika

Svet

18.06.2022

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandrov rat za Ukrajinu trajao je samo nedelju dana, ali dovoljno da iskusi posledice ruske vojne nadmoći i neverovatan stres koji nosi svaka oružana borba.

Ranjeni Ukrajinac: PLAŠIO SAM SE AKO SKINEM ŠLEM DA ĆU MOMENTALNO OSEDETI!

Foto: Zumapresscom

Ukrajinski električar, Aleksandar (36) požurio je da se priključi odbrani Donabasa, od ruske invazije, ali njegovo ratovanje trajalo je tek nedelju dana, budući da je ranjen i zbrinut u bolnicu, prenosi britanski dnevni list Gardijan.

U svojoj ispovesti za ovaj list, Ukrajinac govori o strahotama rata u kojem do sada, kako navodi, na dnevnom nivou strada jedna osoba, a nekoliko biva ranjeno, poput njega, koji je pukom srećom preživeo napad rukog drona.

- Osetio sam kao da me je kamen pogodio u ruku, ali kad sam pogledao niz rukav, video sam da je ona samo visila, nisam mogao ni da je pomerim - prepričava Aleksandar svoje iskustvo.

Ono što ga je najviše porazilo, jeste nadmoć ruske vojne opremljenosti, jer kako navodi, na jedno ukrajinsko otvaranje vatre, dolazi ruskih deset, zbog čega je bio pod konstantnim stresom.

- Stalno sam nosio šlem na glavi i bio sam siguran ako ga skinem da ću momentalno osedeti - naveo je ovaj Ukrajinac.

Iako je pretrpeo rane, zbog kojih je i dalje smešten u bolnici, Aleksandar je za britanski list potvrdio da čak iako zna ishod svoje borbe u Donbasu, opet bi izabrao da kroz sve to prođe ponovo.

- Da. Nema sumnje. Ko bi onda drugi to uradio? - zaključio je Ukrajinac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading