ODUZEĆE SEBI ŽIVOT! Supruga Džulijana Asanža strahuje od scenarija izručenja SAD

Autor:

Svet

17.06.2022

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga Džulijana Asanža danas je otkrila da je njen muž obećao da će se ubiti ako bude izručen SAD, pošto je Priti Patel potpisala nalog da ga pošalje u Virdžiniju da se suoči sa optužbama za špijunažu i potencijalno 175-godišnjom zatvorskom kaznom.

ODUZEĆE SEBI ŽIVOT! Supruga Džulijana Asanža strahuje od scenarija izručenja SAD

Foto: Tanjug/AP

Stela Moris se obavezala da će se boriti protiv odluke 'svim dostupnim putevima'.

- Iskoristiću svaki sat boreći se za DŽulijana dok ne bude slobodan - naglasila je, prenose Novosti.

Ona je rekla da joj je suprug ''nedavno'' rekao da planira da se ubije ako bude izručen i otkrila da će nova žalba uključiti dokaze da je CIA navodno pokušala da ga ubije otrovom dok se krio u ambasadi Ekvadora u Londonu, prenosi Dejli mejl.

Njene reči su došle samo nekoliko sati nakon što je ministar unutrašnjih poslova stavio pečat na naredbu koju je izdao sudija Vestminsterskog suda za prekršaje da se osnivač Vikiliksa odveze u Ameriku gde će biti predat federalnim agentima i izveden na suđenje.

Republika

Foto: pixabay.com/youtube.com/TheSun

Džulijan Asanž

Moris, koja ima dvoje dece sa osnivačem Vikiliksa i udala se za njega u zatvoru Belmarš u martu, rekla je danas na konferenciji za novinare u centru Londona:

- Ovde nismo na kraju puta. Borićemo se sa ovim. Koristićemo sve dostupne mogućnosti. Iskoristiću svaki sat boreći se za Džulijana dok ne bude slobodan, dok pravda ne bude zadovoljena.

- Ako bude izručen SAD, to će ga naterati da sebi oduzme život. Vrlo je teško opisati kako se mi osećamo kao porodica. Nemam reči kojima bih opisala kako je videti da se proces u Velikoj Britaniji koristi kao način da se produži Džulijanova patnja. On je veoma jak... moramo da se borimo - dodala je.

Asanž, koji se trenutno nalazi u strogo obezbeđenom zatvoru Belmarš na jugoistoku Londona, ima rok od 14 dana za žalbu.

Njegov advokat, australijski advokat za ljudska prava Dženifer Robinson, rekla je da će sada ''iscrpiti“ sve pravne mogućnosti, uključujući odlazak u Strazbur.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading