Upucao majku dok je svirala klavir i planirao ubistvo kanadskog premijera! Osuđen glumac poznate Netfliksove serije!

Autor:

Svet

16.06.2022

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanadski glumac, 24-godišnji Rajan Grantam, poznat po ulozi u Netfilksovoj seriji "Riverdale", osuđen je nakon što je u martu priznao krivicu za ubistvo svoje majke, Barbare Vajt, a navodno je planirao da ubije i kanadskog premijera Džastina Tridoa.

Upucao majku dok je svirala klavir i planirao ubistvo kanadskog premijera! Osuđen glumac poznate Netfliksove serije!

Foto: Printscreen/Youtube/Fox News Headlines

Grantamu je započelo saslušanje o izricanju kazne na Vrhovnom sudu, koje će odrediti koliko dugo treba da služi kaznu pre nego što ispuni uslove za podnošenje zahteva za uslovni otpust. Ubistvo drugog stepena nosi obaveznu doživotnu kaznu zatvora, a razdoblje zabrane uslovnog otpusta kreće se od 10 do 25 godina.

Prema CBC-u, Grantam je u martu 2020. ustrelio svoju 64-godišnju majku Barbaru Vajt u potiljak dok je svirala klavir. Ranije ove godine priznao je krivicu za ubistvo drugog stepena, nakon što je prvobitno optužen za ubistvo prvog stepena.

 

 

U postupku izricanja kazne, tužioci su oslikali Grantamovo psihičko stanje u trenutku smrti njegove majke. U ponedeljak je sud navodno čuo kako je Grantam uvežbavao ubistvo i snimao video zapise tokom celog postupka, uključujući snimke nakon ubistva u kojima je priznao i pokazao telo svoje majke.

Sledećeg dana je navodno u automobilu imao tri pištolja, municiju, desetak molotovljevih koktela, potrepštine za kampovanje i uputstva kako doći do Tridoove porodične kuće. Svoj plan o ubistvu kanadskog premijera izneo je policiji, kao i isečke iz privatnog dnevnika koji su pročitani na sudu. Srećom, nikada nije stigao do Tridoove rezidencije, već je otišao u stanicu policije u Vankuveru kako bi se predao.

Kako prenosi CBC, tužilaštvo se poziva na psihijatrijske izveštaje koji ukazuju na to da je prolazio kroz intenzivno razdoblje kliničke depresije tokom vremena koje je prethodilo ubistvu. Grantam je navodno odlučio da ubije svoju majku kako bi je poštedeo da ne vidi nasilje koje je nameravao da počini.

Psihijatrijski izveštaji takođe su pokazali, prema CBC-u, da je Grantam "imao porive da počini nasilje i ubije se", prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading