I CRKVA SE PITA: I grčki Sveti Sinod odlučivaće o novom imenu MAKEDONIJE

Autor: Tanjug

Svet

10.01.2018

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveti Sinod Grčke pravoslavne crkve trebalo bi da na današnjoj sednici razgovara o pitanju imena Makedonije jer, kako kaže episkop Jeronimos, Crkva ne može da ostane "ravnodušna" prema ovom, kako smatraju, značajnom nacionalnom pitanju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Inače, Sinod Grčke pravoslavne crkve okuplja 12 mitropolita i episkopa

Od crkvenih velikodostojanika se, kako piše grčki Katimerini, očekuje da potvrde raniji stav Crkve koja se generalno protivi upotrebi naziva Makedonija u imenu te bivse jugoslovenske republike.

Inače, Sinod Grčke pravoslavne crkve okuplja 12 mitropolita i episkopa.

Portparol grčke vlade negirao je ranije medijske spekulacije da je prihvaćen predlog da se Makedonija preimenuje u "Republika Nova Makedonija", javili su grčki mediji.

On je rekao da su to spekulacije, ali da će pregovori biti nastavljeni kako bi se u narednih nekoliko meseci došlo do rešenja koje bi bilo prihvatljivo za obe strane.

Grčki i mediji u regionu preneli su ranije, pozivajući se na jedan albanski portal da su se Atina i Skoplje dogovorili da puni naziv Makedonije bude "Republika Nova Makedonija".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading