BAJDEN GUBI PODRŠKU? Ponovo se diže prašina u SAD zbog starosti i zdravstvenih problema

Autor:

Svet

13.06.2022

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starost igra veliku ulogu. Prema analitičaru, najverovatniji scenario za Bajdena izgleda razočaravajuće.

BAJDEN GUBI PODRŠKU? Ponovo se diže prašina u SAD zbog starosti i zdravstvenih problema

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden pljunuo, pa polizao

Malo je verovatno da će američki predsednik DŽo Bajden biti izabran za drugi mandat zbog starosti i zdravstvenih problema, piše sajt "Amerikan Konzervativ", prenose RIA Novosti.

- Aleksandar Hamilton je u "D Federalist Pejpers" pisao o 'energiji u izvršnoj vlasti' kao suštinskom atributu dobre vladavine. Da li Bajden, sa svojim redovnim greškama, fizičkim i kognitivnim padom, ima ono što je potrebno predsedniku?  - upitao je autor materijala.

Novinar smatra da je Bajden sada u teškoj situaciji jer demokrate imaju veliki rizik od neuspeha na međuizborima. Amerikanci su nezadovoljni rastućom inflacijom, za šta se direktno okrivljuje Bela kuća.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bela kuća

Američka istorija poznaje primere kada su predsednici bili poraženi na izborima "u sredini mandata", ali su potom ponovo birani za drugi mandat. Međutim, postoji jedna razlika između nekih takvih slučajeva i Bajdenove situacije.

- Starost igra veliku ulogu. Klinton je imao 50 godina kada je ponovo izabran 1996. Obama je imao 51 godinu kada je ponovo izabran 2012. I obojica su bili na vrhuncu svoje političke snage. Bajden bi na dan izbora 2024. imao skoro 82 godine - stoji se u članku.

Prema analitičaru, najverovatniji scenario za Bajdena izgleda razočaravajuće. Sama Demokratska stranka će nakon gubitka na međuizborima od njega tražiti da 2024. povuče kandidaturu i predloži mlađe naprednjačke kandidate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading