Britanci kukaju zbog vojnika osuđenih na smrt! Udar na Moskvu - ismevanje pred milionima gledalaca!

Autor: Republika

Svet

13.06.2022

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje britanskim vojnicima koji su se borili na strani Ukrajine silno je zabavilo rusku propagandnu mašineriju, zaključuju autori britanskog tabloida Miror.

Britanci kukaju zbog vojnika osuđenih na smrt! Udar na Moskvu - ismevanje pred milionima gledalaca!

Foto: Ap photo

Ajden Aslin, Sadun Brahim i Šon Piner

Ajden Aslin (28) i Šon Piner (48) su prošle nedelje osuđeni na smrt u, kako se navodi, lažnom suđenju u samoproglašenoj Donjeckoj republici, što je dovelo do likovanja nacionalne televizije Kremlja, prenosi britanski portal "Miror".

Ruska propagandna mašinerija se prema navodima ovog engleskom medija otvoreno rugala britanskim osuđenicima na smrt tokom emitovanja programa uživo pred milionima gledalaca.

Aslin i Piner, zajedno sa Marokancem Sadunom Brahimom (21) suočavaju se sa smrtnom kaznom, streljanjem.

Foto: Ap photo

Aslin, Brahim i Piner u zatvoru

Drugi britanski osuđenik Endrju Hil (35), otac četiri deteta iz Plimuta, takođe je bio upozoren da ga čeka smrtna kazna.

Ono što su kao šokantno zapazili britanski mediji je to da su se mediji pod kontrolom Kremlja i ruskog predsednika Vladimira Putina rugala osuđenicima, kao i činjenici da je presuda odbačena od strane svetskih lidera i organizacija.

Kao argument za to, izneli su izjavu reportera ruske nacionalne televizije Romana Kosareva, koji je naveo da su se Aslin i Piner "migoljili kao jegulje" pokušavajući da se nekako odbrane, a potom su dodali i to da Pinerov snimak objavljen na Troika Telegramu posebno osvetnički prikazuje Britanca. 

- Snimak je prikazao Pinera kako pleše u vojsci umoran pre nego što se predao Putinovim proruskim snagama u Marijupolju. To je podelila Troika Telegram uz komentar da Piner tako pleše kad je čuo da će biti obešen na trgu u Donjecku - navodi Miror.

Uz to Denisa Pušilina lidera samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR), "Miror" naziva Putinovom marionetom i šefom lutarskog pozorišta republike lutaka, zato što je osuđivanje ovih Britanca ocenio kao "samo kaznu".

Republika

Foto: Ap photo

Ajden Aslin

- U međuvremenu voditeljka ruske nacionalne TV Olga Skabejeva - poznata i kao Putinova "Čelična lutka" - tvrdila je da se šefica britanske diplomatije Liz Trus suočava sa problemima kao da je ona ta prema čijim naređenjima su Britanci otišli da se bore na strani Ukrajine - ističe "Miror".

Ovaj britanski medij potom nabraja izjave Skabejeve, koje smatra podmsehom upućenim engleskim osuđenicima u Donjecku:

- London radi na tome da oslobodi Pinera i Aslins, ali ne znaju kako to da urade.

- Liz Trus, šefica britanske diplomatije nazvala je kaznu ilegalnom i obećala da će izvući Engleze i da će to učiniti preko Kijeva. Srećno, Liz!

- Britanska vlada je takođe rekla da je duboko zabrinuta zbog toga što se suočavaju sa smrtnom kaznom. Boris Džonson se čak setio, ni od kuda i nekih Ženevskih konvencija i imuniteta boraca.

- Kao da Britanci ne mogu da podnesu suđenje za učešće u safariju (ubistvu) Rusa...

- Posebno pitanje za koje možemo da zahvalimo vozaču Liz Trus, koji je rekao da će ona uraditi sve da vrati Britance...ali je 27. februara, pzvala sve zainteresovane Britance da se prijave kao volonteri na ukrajinski front. Dok sad ne može čak ni da nađe vremena da vidi porodice onih koji su osuđeni u Donjecku i koji su se borili u skladu sa njenim naređenjima.

"Miror" kao jedini argument koji govori u korist njihovih stavova iznosi oštru osudu pukovnika koji se borio rame uz rame sa jednim od osuđenika.

- Pukovnik Ričard Kemp, nekadašnji komandant britanskih snaga u Avganistanu je i bivši Pinerov saborac, budući da su služili zajedno u britanskoj armiji i on je ovu presudu prokomentarisao kao ratni zločin, rekavši da je Šon vojnik i treba da bude tretiran kao takav. Ova odluka je ratni zločin i prkosi Ženevskoj konvenciji - navodi Miror.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading