SUDAR TITANA! Premijer i princ u sukobu! Crni pauk napravio HAOS u Velikoj Britaniji!

Autor:

Svet

11.06.2022

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Velikoj Britaniji postoji jasna hijerarhija i ograničenja za kraljevsku porodicu da se meša u politički život države. Da li je princ Čarls prešao granicu?

SUDAR TITANA! Premijer i princ u sukobu! Crni pauk napravio HAOS u Velikoj Britaniji!

Foto: Tanjug/AP

Britanski princ Čarls ocenio je da je plan engleske vlade, na čelu sa Borisom Džonsonom, da vrati tražioce azila u Ruandu "strašan", prema izveštajima medija u subotu, jer su se protivnici te mere pripremali za poslednju pravnu bitku u pokušaju da zaustave prvi let sa migrantima. 

Tajms je citirao neimenovani izvor koji je rekao da je Čarls više puta u četiri oka izražavao protivljenje toj politici, rekavši da je "više nego razočaran".

Foto: Tanjug/AP

Princ Čarls

To je mnoge asociralo na situaciju kada je princ Čarls 2015. godine uputio više pisama ministrima u vladi, od kojih su neka poznata kao memorandumi "crnog pauka" zbog upotrebe crnog mastila. Objavljeno je da je on to uradio jer je negodovao zbog nedostatka resursa za oružane snage Engleske koje se bore u Iraku. To je portparol kraljevske porodice tada okarakterisao kao brigu princa o pitanjima koja se tiču stanja engleske vojske te da to pokazuje "razmere zabrinutosti i interesa princa od Velsa za zemlju i svet".

- Rekao je da misli da je pristup cele vlade užasan. Bilo je jasno da nije impresioniran smerom u kom je takva odluka išla - dodao je izvor. Izveštaj je objavljen nakon presude Višeg suda nakon koje je za utotak zakazan let sa tražiovima azila natraga u tu istočnoafričku zemlju.

Foto: Printscreen

Boris Džonson

Portparol britancke kraljevkse porodice odbio je da komentariše bilo kakve navode u vezi sa ovom temom. 

- Ne bismo komentarisali navodne anonimne privatne razgovore princa od Velsa, osim da ponovimo da on ostaje politički neutralan. Politička pitanja su odluke vlade - saopštio je on.

Kao šef države, Čarlsova majka, kraljica Elizabeta, obavezana je Ustavom da ostane neutralna po političkim pitanjima, da ne glasa, niti da se kandiduje na izborima. Međutim, Čarls se već suočavao sa kritikama zbog svog angažovanja u javnim i političkim pitanjima, prenosi Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading