ERDOGAN GRMI ZBOG TERORISTE: Dok sam ja predsednik Turske, to se neće desiti!

Autor: Republika

Svet

09.06.2022

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan istakao je da Švedska, dok je on na čelu zemlje, neće biti primljena u NATO.

ERDOGAN GRMI ZBOG TERORISTE: Dok sam ja predsednik Turske, to se neće desiti!

Foto: Tanjug/AP

Erdogan tvrdi da ga je Švedska provocirala pustivši na nacionalnoj televiziji intervju s čovekom kojeg turske vlasti smatraju teroristom.

- Turska ne može da podrži kandidaturu za ulazak u NATO zemalja koje podržavaju teroriste - rekao je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan novinarima u predsedničkom avionu na povratku iz Azerbejdžana.

- Sve dok je Erdogan ne čelu Turske Republike, to se neće desiti. Nema mesta u NATO-u zemljama koje podržavaju terorizam - istakao je turski predsednik, a preneli su tamošnji mediji.

On je konstatovao da prošlonedeljni pregovori o ulasku Švedske i Finske u NATO nisu urodili plodom.

- Nisu bili na očekivanom nivou - rekao je Erdogan i obrazložio:

- Oni imaju očekivanja i traže našu podršku, ali nisu preduzeli korake koji bi nam dokazali da cene Tursku. Tu posebno mislim na Švedsku koja i dalje pušta teroriste da slobodno lutaju ulicama, pa čak i sarađuju sa njihovom policijom. Na dan našeg sastanka, na nacionalnoj televiziji su pustili intervju s teroristom Salihom Muslimom - ljutito je poručio turski predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading