ZLE SLUTNJE U VATIKANU: Papa Franja bi mogao da podnese ostavku!

Autor: Republika

Svet

09.06.2022

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog zdravstvenih problema papa Franja mora da se podvrgne operaciji, koju odbija, a već je zakazao okupljanje i savetovanje kardinala za avgust.

ZLE SLUTNJE U VATIKANU: Papa Franja bi mogao da podnese ostavku!

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja

U italijanskim medijima odjeknula je vest o mogućoj ostavci pape Franje, koju bi mogao dati tokom leta. Povod za ovu vest bila je nedvosmislena izjava poglavara rimokatoličke crkve, u kojoj navodi da će se pre povući nego podvrgnuti operaciji.

Naime, papa već duže vreme muku muči sa desnim kolenom, koje mu posebno otežava kretanje, a operaciju odbija zbog straha od narkoze.

- Radije ću se povući nego podvrgnuti operaciji kolena - navodno je papa izjavio tokom privatnog sastanka sa italijanskim biskupima, što je preneo dnevnik "Il Mesađero".

Nije prvi put da se spekuliše o Franjinom povlačenju, budući da se prošle godine podvrgnuo operaciji stomaka, i tada je to morao da učini pod potpunom anestezijom.

Foto: Tanjug/AP

Papa zakazao okupljanje kardinala

Interesantno je da je papa Franja zakazao konzistorij, koji predstavlja okupljanje kardinala radi savetovanja pape, i on može biti vanredan, u ovom slučaju vrlo je verovatno da je  konzistorij tog tipa budući da je zakazan u najtoplijem mesecu, za 27. avgust. 

Nakon ovog okupljanja, predviđeno je da papa Franja otputuje u Akvilu gde će učestvovati na fešti praštanja koju je uveo papa Celestin V, nad čijim grobom se molio prethodnik pape Franje Benedikt XVI pre nego što je podneo ostavku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading