MONSTRUM! Držao i silovao ćerku u podrumu 24 godine! Bečki sud: Njegova bolest je neizlečiva!

Autor:

Svet

09.06.2022

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jozef Fricl uhapšen je pre 14 godina nakon što je otkriven jedan od najgorih porodičnih zločina u Evropi u 21. veku, prenosi ORF.

MONSTRUM! Držao i silovao ćerku u podrumu 24 godine! Bečki sud: Njegova bolest je neizlečiva!

Foto: Shutterstock

Silovanje maloletnice

On je 2009. osuđen na doživotni zatvor jer je 24 godine držao i silovao ćerku u podrumu svoje kuće u Amštetenu, a ona je tokom više od dve decenije rodila sedmoro dece. Fricl je takođe optužen za ubistvo novorođenog deteta.

Prema austrijskim zakonima, Fricl, tada 74-godišnji, mogao bi da traži pomilovanje posle 15 godina zatvora. To bi bilo sledeće godine, da je doživeo. Međutim, najnovija odluka Višeg bečkog suda sprečila je to, prenosi ORF.

Foto: Shutterstock

 

"Njegova bolest se ne može izlečiti"

Presudom iz 2009. godine bilo je predviđeno da Fricl mora da služi kaznu u zatvorskom odeljenju za lečenje psihijatrijskih pacijenata narednih 15 godina. Tada bi imao pravo da bude prebačen u običan zatvor. Obavezni smeštaj u psihijatrijskom zatvoru i rok posle kojeg bi Austrijanac mogao da traži pomilovanje ističe sledeće godine.

Foto: Shutterstock

 

Nakon što je Viši sud u Beču prihvatio zahtev nadležnog državnog tužilaštva da se 87-godišnjem Friclu produži boravak na psihijatrijskom lečenju osuđenika, on ne može da traži pomilovanje niti da bude premešten u KPZ.

- Fricl je do daljeg neophodno zadržati u psihijatrijskoj ustanovi. Odluka se pravda činjenicom da on i dalje ima nepromenjenu tešku bolest koja se ne može lečiti - obrazloženje je objavila austrijska televizija ORF.

Takođe, sud je naveo da nije uveren da je opasnost od Fricla dovoljno smanjena. Odluka takođe znači da će Friclovo stanje biti ponovo procenjeno jednom godišnje i da on ne može da traži uslovni otpust.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading